View Single Post
Old 06-12-2007, 10:11   #21 (permalink)
Headhunt
Registered User

Headhunt's Avatar

Quote:
Presiune mai mare ca S12 ... si la RPM mic, o diferenta decenta intre ele pe un Ultra 120 Extreme.

Plus ca review-ul nu este facut ce cineva care stie ce e aia ultra-silent .. aia se obtine pe la 500rpm, la 800 orice fan se aude ...
Eugenius, poti sa faci tu sa faci un review pe UT120 Extreme daca te coafeaza, alegerea mea personala a fost Ninja ( nu este vorba de performanta heatsink-ului aici, oricum Ninja se comporta exceptional pentru low rpm). Pentru ca nu cunosti raspunsul la intrebarea mea legata de CFM-ul la care Ninja nu mai este eficient da-mi voie sa iti raspund. Pana aproape de 60-70 CFM se simte diferenta foarte bine, apoi chiar nu mai conteaza ce fan pui. Ori Noctua nu are tocmai 60 CFM Spun asta din experienta personala, folosind pana acum destul de multe modele de fan pe acest HS. Cat despre "nici un fan nu este silent la 800 rpm" iti pot spune ca eu nu am testat silentiozitatea lui pentru ca nu am dB metru, si pentru ca nu ma intereseaza sub nici o forma diferenta nivelului de "zgomot" intre 500 si 800 rpm, lasand placerea asta acelor persoane care se lauda ca aud un Noctua la 800 rpm... Eu am incredere in aparate de masura, nu in pareri.
Quote:
doar "inovatia" palelor e ceva care te face sa zambesti putin.
Ai perfecta dreptate, insa in domeniul PC-urilor este o inovatie, nicidecum nu au descoperit ei noi principii in aerodinamica. Asta era ideea

Quote:
Totusi, 70 ron pt. un amarit de ventilator
Si asta este adevarat, eu personal prefer sa imi iau 5 Yate Loon-uri din state la banii astia, insa exista si oameni care ar da si ultimul banut pentru a fi siguri ca au rolls royce-ul fan-urilor, chiar daca diferenta de pret nu se justifica.
Quote:
Noctua NF-S12 1200 e premiat dintre 8 venturi,aici.
Asta este modelul P12, nu S12

Quote:
sorry, dar toate ventilatoarele la peste 1000 de rpm se aud poate sa le produca si mama firmelor de ventilatoare. nu neg ca e mai bun ca altele, dar nu vad sensul (eu personal, altii sunt convins ca au alte pareri) in a da bani in plus decat daca pe la 1200rpm e ca la 700. ori nu e.
De acord cu tine, dar poate impinge mai mult aer decat un alt fan la acelasi rpm avand 9 pale.

Quote:
p.s. misto review-ul, ai muncit ceva la el asteptam si altele asa minutioase.
sper sa nu percepi ca am ceva cu review-ul sau cu coolerul prin ce am spus mai sus, nu, atata doar ca mi se pare cam mult hype atat din partea firmelor cat si a userilor pentru niste simple ventilatoare pana la urma.
Multumesc, dar nu este numai meritul meu, sa nu uitam ca articolul este o colaborare intre mine si GreenPlanet, testarea fiind realizata exclusiv de mine

Last edited by Headhunt; 06-12-2007 at 10:39.

Headhunt is offline    Reply With Quote