Muntealb, ar fi ridicole daca nu le-as fi vazut cu ochii mei in varii aplicatii (Jumatate-de-Viata a fost o extrema, si am introdus-o cu un scop... sa inteleaga cine poate). Iar despre targetul Valve vorbeam din perspectiva utilizatorului generalist de calculator si internet. ATM, ca sa fii gamer trebuie sa ai cunostinte solide de engleza. E mandatory. NU ai ce juca in romana, NU ai cum sa capeti acces la nimic online folosind doar romana. Pana si acest forum se bazeaza pe interfata in engleza, pe care userii trebuie sa o inteleaga.
Consideratiile mele vis-a-vis de celelate surate EU erau legate de incapatanarea cu care se agata de orgoliile lingvistice. E una sa traduci filmu ca sa inteleaga bizonu si alta sa traduci ABSOLUT toate denumirile si titlurile doar ca sa sune frantuzeste. In afara de asta, dpmdv ruinezi complet atmosfera si scopul filmului stricand coloana sonora, in loc sa folosesti subtitrari. Si de aici generalizeaza.
Sunt de acord cu ceea ce zice Terror si am senzatia ca tie iti scapa niste fapte. Cum ar fi faptul ca inca se fac 2 limbi straine in scolile noastre. Majoritatea romanilor vorbitori de engleza o fac inca din generala. Filmele sau calculatorul reprezinta doar o practica binevenita, nicidecum manual. Ah sau vorbim despre oameni care nu au acces la o scolire cumsecade, dar culmea(!) au calculator acasa si sunt suparati ca nu inteleg ce scrie pe ecran? Ca o paranteza, o sa razi, dar taica-meu a invatat engleza pe care o stie la 55 de ani din filme si windows (nu cine stie ce, dar nu o sa moara de foame daca ii da drumu cineva printre englezi).
@Silviu - 2 milioane de jucatori de Valve platitori? Sau 2 milioane care se mai si joaca (ceva)? De asemena, cum ati determinat procentele reprezentate de lipsa traducerilor in romana (din cei 80%)?

Nu ma intelege gresit, gasesc laudabile orice initiative de promovare a gamingului legal (sau de marire a targetului daca vrei), dar gandul unui nene vorbitor de romana si rusa care nu stie cum sa dea un google search, dar se joaca Portal in romana mi se pare oarecum utopic, daca nu cam hazliu.