Thread: Probleme 8800GT
View Single Post
Old 07-12-2007, 09:14   #17
darkzone
Master of Darkness

darkzone's Avatar

Cred că exagerezi. Mult. În caz că nu ştii, sistemul de răcire de pe 8800GT se compune dintr-o talpă de zamac (da, nu e nici măcar aluminiu materialul ăla infect, e acelaşi material din care se fac clanţele la uşi ) care acoperă toată suprafaţa plăcii şi pe care este inserat un radiator destul de subţirel din lamele de aluminiu eloxat. Dată fiind natura materialului din care este confecţionată talpa, căldura preluată de la GPU este rapid transferată la memorii care se încing peste măsură. Adăugăm şi bug-ul din BIOS (la majoritatea exemplarelor) care împiedică ridicarea turaţiei ventilatorului în funcţie de temperatură şi se ajunge la temperaturi de peste 100*C. O rezista GPU-ul la 130*C, dar memoriile sigur nu. Erorile alea sunt de memorie, nicidecum de GPU. Memoriile GDDR3 nu se încing aproape deloc chiar şi fără radiatoare. Iar temperaturile afişate de soaftele alea jenante de monitorizare nu ştiu cât de aproape de adevăr sunt, dar de cele mai multe ori fiind mult pe lângă valorile reale. Un termometru digital e întotdeauna de luat în seamă, având marja de eroare de maxim 1-2*C.
Mie mi s-a întâmplat exact aceeaşi chestie cu placa actuală, HD3870, nou-nouţă, care făcea ca toţi dracii, se încingea de nu puteai ţine mâna pe ea şi se bloca efectiv după o juma' de oră de jocuri. Am schimbat răcirea şi acum funcţionează perfect la temperaturi mai mult decât rezonabile: 40*C în desktop şi maxim 65*C în jocuri.
Aşa de caterincă, ia scoate răcirea aia de doi bani de pe placă, pune un cooler adevărat şi repetă testele. Sunt convins că scapi de probleme, asta dacă n-ai forţat peste măsură placa şi n-a crăpat deja ceva pe ea.

darkzone is offline    Reply With Quote