View Single Post
Old 18-12-2007, 22:52   #38 (permalink)
muntealb
Registered User

muntealb's Avatar

Max, nu ai citit bine ceea ce am scris eu. Eu am vorbit de învăţarea limbii engleze, nu de "descurcare" în limba engleză. Sigur că după ani de zile de privit la filme în engleză, ascultat muzică, jucat jocuri, citit pe internet poţi spune că te "descurci" în engleză, însă în nici un caz nu poţi spune că ai "învăţat" (sau că "ştii") limba engleză. Învăţarea se face după manual şi cu dicţionarul în mînă, la care se adaugă multe ore de citit literatură (clasică şi contemporană) plus discuţii îndelungate cu vorbitori nativi de engleză. Majoritatea celor care spun pe forumuri că ştiu engleza, de fapt doar se descurcă în ea mai mult sau mai puţin. Aproape nici unul dintre ei nu poate face dovada că ştie engleza furnizînd adresa unui sit, blog, forum unde el a scris în limba engleză materiale (contribuţii) mai consistente, nu fraze de două rînduri. Aceştia sînt cei care se opun traducerii în română, nu adevăraţii cunoscători ai limbii engleze care sînt oripilaţi de amestecul grotesc de engleză şi română pe care îl promovează "descurcăreţii".

Dar aşa cum am mai zis, eu personal nu mă mai implic în nici un fel cu sfaturi sau sugestii în traducerea jocurilor Valve. Mi se pare normal că dacă cineva spune că nu are nevoie de ajutor să fie lăsat în pace să se descurce singur.

E dealtfel ultimul mesaj pe care îl postez pe acest fir.
Pe situl meu gasiti Manuale Detaliate in Limba Romana despre : Asamblarea Calculatorului, Utilizarea SO Windows, Mesageria Instantanee, Promovarea de Situri Web, Fluxurile RSS. Conectarea la internet prin cablu TV si ADSL. Traduceri de Softuri.

muntealb is offline    Send Message via Google Talk to muntealb Reply With Quote