|
andy, ai o atitudine foarte buna dar din pacate nu te sustin pozele. Se simte o lipsa pregnanta de experienta, cel putin din punct de vedere tehnic. Elementele unde trebuie sa lucrezi:
1. FOCALIZAREA !!! Cel mai important. Din cate imi dau seama, sunt sanse bune sa nu intelegi foarte bine ce se intampla. O poza precum cea din parc (cu banca) ar trebui sterasa din start, pentru ca e focalizata pe background. Sa o prezinti clientului poate e ok, sunt sanse sa nu-si dea seama, dar cu siguranta nu e potrivita pentru a o prezenta aici. Nota: ai probleme cu focalizarea in 3 din cele 6 poze prezentate, asta inseamna 50% - este foarte mult.
2. Post-procesarea. Eu personal nu fac fotografii de nunta (de eveniment in general, nu mi se preteaza), insa daca as face mi-ar fi jena sa prezint unui client poze procesate in Picasa. Picasa are cateva efecte foarte potrivite pentru adolescentele atehnice care vor sa pune poze artistice pe siteuri gen myspace si hi5. Photoshop este un instrument foarte puternic pe care de asemenea se vede ca nu il stapanesti (exprimarea te tradeaza). In Photoshop iti recomand sa te joci pana te familiarizezi cu functiile extrem de bine.
3. Blitz-ul direct. Iarasi, in 3 din cele 6 poze se vede umbra dura de la blitz-ul direct. Ceea ce, din nou, denota lipsa de experienta. Indreapta blitz-ul catre un perete apropiat, de unde vrei sa vina lumina, si nu te baza pe diffusere. Daca totusi nu era direct, inseamna ca ai o problema la diffuser; incearca sa revizuiesti tehnica, incat sa nu iasa umbre dure.
In afara de problemele pe care ti le-am notat, dupa cum am mai spus, se observa lipsa de experienta. Mai citeste, mai uita-te pe poze si EXERSEAZA. Exerseaza acasa, cu un model, nu la evenimente. Incearca sa formezi o scena repetitiva, pentru a-ti imbunatati tehnica. De asemenea pozele pe care trebuie sa te uiti nu trebuie sa fie doar ale tale, ci cat mai multe facute de oameni diferiti cu stiluri diferite. Observa ce iti place si ce nu. Incearca sa identifici cliseele si ce inseamna o poza "curata". Va veni un moment cand nu vei vedea o poza sepia ca fiind "arta" ci ca fiind "cliseu". Din pacate, la tine 3 poze din 6 sunt sepia.
Sunt sanse sa ma insel, 2 ani inseamna destul pentru a avea experienta. Concluziile le-am tras insa din imaginile pe care le-ai pus, si care ar trebui sa te reprezinte.
|