Quote:
Originally Posted by george. andy, ai o atitudine foarte buna dar din pacate nu te sustin pozele. Se simte o lipsa pregnanta de experienta ... 2 ani inseamna destul pentru a avea experienta |
Thanks a million pt sfaturi.
2 ani in situatia in care sunt full time la un job in IT si mai am si facultate...
Pozele postate sunt relativ vechi - de pe la primele nunti, nu pricepeam eu bine fenomenul. In Photoshop lucrez de vreo 2 luni si de-abia daca incep sa-i inteleg puterea - vin de pe Photopaint.
Screw Picasa... atunci nu shtiam de batch processing din Photoshop

- vroiam rezultate rapid.
Despre focalizare si lumina...
http://picasaweb.google.com/andyxpert - pe acolo tin mai multe poze de-ale mele, nu numai evenimente, arunca-ti un ochi, te rog...
Eventual daca e vreun alt thread unde putem discuta si alt tip de poze, ash vrea sa luam si alte aspecte ale fotografiei in discutie, nu numai evenimente.
Focalizarea se vede aiurea pt ca am avut numai diafragme de la 4 in sus - obiective slabe - si mai mareu am un DOF destul de mare. In poza cu parcul si banca am uitat sa pun pe AI sau Servo focalizarea si am ramas cu o focalizare a lor cu cativa pasi mai in spate... regret cadrul, still, lor le-a placut pt ca exprima o caldura, o dragoste a lor - look at their eyes

.
Mai mereu lucrez cu bounce din tavan sau din pereti, in caz ca nu am unde sa arunc lumina, difuser, dar la f/5.6 cu iso 400 si 1/80 nu prea ai lumina si... apar umbre puternice.
Merci again pt sfaturi, o sa iau jeffascough.com la rasfoit si ceea ce cu adevarat tre sa fac e sa studiez acasa pe diferite iluminari si sa simt putin mai bine DOF-urile sa nu mai am defocalizari.
edit: am atasat 2 cadre... questions:
la prima se vad umbrele d ela flash-ul frontal dar am incercat un shutter-drag... se poate face efectul de motion-freeze si altfel ca sa am umbre nu asha pronuntate ?
la a doua am flash staight-up in tavan fara diffuse => iluminare ok, dar cu umbre sub ochi si pe gura - daca ii pun difuserul, ii taie din puterea pe bounce si iese lumina aiurea - how do you do it ? (fara sa-mi pun un diffuser taiat in cap)