|
@Andy
Cateva comentarii in general, ca despre poze s-au zis destule de catre ceilalti, si oricum nu as avea ceva favorabil de comentat.
Sepia, blur si alte efecte dintr-astea nu sporesc efectul "artistic" decat in ochii necunoscatorilor. Legat de background-ul suparator, solutia e sa-ti schimbi pozitia, sa folosesti obiective prime luminoase sau teleobiective, pentru un DOF ingust. Oricum, e bine sa se mai si vada ce e pe acolo prin spate, ca daca faci doar izolari de subiecte, nu prea se mai intelege contextul general.
"In Romania am observat ca..." - ai mai fotografiat si prin alte tari nunti de faci comparatia asta, sau e doar o scuza vis-a-vis de faptul ca nu reusesti sa faci ceea ce vezi pe la altii in alte tari? Nu e mai greu sau mai usor sa fotografiezi in Romania. Foloseste specificul romanesc al nuntii in avantajul tau, scoate in evidenta obiceiurile noastre intr-un mod creativ in loc sa te plangi ca "in Romania...". De aia merg prost lucrurile la noi, ca plecam din start cu idei preconcepute cum ar fi "in Romania nu se poate face". Asta nu e o atitudine care sa te duca prea departe.
Apoi, cele mai importante sunt momentul si lumina, nu incadrarea, nu sharpness-ul obiectivului sau chestiile tehnice. Uita-te la marii fotografi de nunta si vei vedea incadrari aiurea, picioare taiate, dar care au LUMINA si MOMENTUL deosebite. Nici nu vezi ca-s incadrate aiurea.
Ma uit la a doua poza din postul 279. Nu are nimic. Lumina nu e perfecta dar e suficient de buna, insa momentul e aiurea...mireasa se uita la tine, iar mirele in cu totul alta directie, de parca cineva l-ar obliga sa danseze cu mireasa. Nu e un moment care sa transmita dragostea dintre ei, apropierea, un moment mai special, ceva acolo...Din puctul asta de vedere prima e mai buna, dar blitz-ul ala direct strica lumina.
Nu te uita dupa scule scumpe, studiaza tehnicile de fotografiere, fii acolo cu aparatul in mana si cauta lucrurile deosebite. Un obiectiv mai sharp nu-ti va produce fotografii mai bune. Desigur, trebuie sa ai aparat/obiectve decente ca focus, diafragme, pentru a face treaba buna, dar nu inseamna ca daca-s putin mai soft deschise la maxim nu-s bune.
LE: am pus o poza, soft, putin out-of-focus, miscata daca te uiti la ea la 50-100%. Mie personal imi place pentru ca e un moment deosebit dintre miri.
Last edited by adipelcz; 10-01-2008 at 10:49.
Reason: adaugat poza
|