View Single Post
Old 24-01-2008, 04:43   #65 (permalink)
stiller
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

Quote:
Originally Posted by Forte View Post
Frumoase idei ...
Din pacate nu-i suficient sa fie frumoase. Eu m-as face pirat in Caraibe, dar citi in zilele noastre s-ar mai lasa jefuiti de o hoarda de nespalati beti de pe o corabie cu pinze?

Quote:
Cursuri de calculatoare am incercat ... de fapt asa am inceput ... eu sunt prof de info ... dar interesul pentru jocuri si net este mult mai mare decat pentru a invata ... Vanatoarea de diplome este foarte profitabila, dar necesita licente de la institutii de stat ... greu de obtinut!
Greu nu inseamna imposibil. O evaluare pragmatica a costurilor ocazionate de autorizari (am inclus aici si spagile de rigoare) versus potentialul de piata (si de beneficii). Ai putea incepe prin a studia cu ce se ocupa viitoarea ta concurentza, daca exista. Daca nu exista, ce mai astepti?

Quote:
Mini-service/Webdesign ... am propus si eu la departamentul tehnic ... dar ei merg dupa deviza ... "munca putina / bani multi" ... deci fara instalari de OS si devirusari!
Pai nu inteleg la care din cele doua te referi: webdesign sau service software? Primul a depasit, in sfirsit, si la noi, stadiul de pictura in pestera la care s-a limitat ani de zile. Concurenta e mare, programmerii si webdeveloperii buni ori lucreaza aici pe bani multi ori se cara afara. Nu-ti recomand. In ce priveste latura de servicii sus-amintita, sint de o cu totul alta parere, poti sa faci bani frumosi extrem de simplu, un (re)install de windoze (intotdeauna cu materialul clientului, desigur ) este o formalitate care distruge maximum 60 de minute din programul de frecare a mentei al angajatilor tai; pe o operatiune ca asta poti sa incasezi linistit 70-80 de lei, din care un procent fix poate sa-i revina ca recompensa nefericitului puturos care trebuie sa execute, nu sa cricneasca. Sau tu pui pragmatismul omului de afaceri la cheremul nesimtirii unora dintre angajati? Sa mai spunem ca desi daca ai face aici pe forum un poll in care sa intrebi citi stiu sa-si repare singuri windoza, 98% ar zice ca ei pot, in lumea "reala" lucrurile stau cu totul altfel, clientela dispusa sa plateasca preturi moderate pentru servicii de calitate exista din belsug.

Quote:
IT Shop general ... este pe duca din cauza marilor retele din mall-uri ... romanul isi cumpara astazi computer de la "CarreFour" sau "Cora" ... fara sa stie ce cumpara si cu soft 0%!
Ai si n-ai dreptate. Tu nu trebuie sa te bati cu alimentarele care vind gioarse la 250 de euro configuratia; poti sa te axezi pe ideea de context shop, unde vinzi doar nazbitii scumpe; ideal unele pe care nu le mai au si altii. Si sa ai grija sa tii preturile mai sus decit altii, pentru ca altfel snobii (care sint de fapt clienti regulati ai acestor magazine) te vor evita fara menajamente. Intr-adevar, daca vrei sa scoti bani in conditiile comertului IT de la noi, tu trebuie sa te axezi pe un comert de nisha, nu pe retail de computere la pret de engros. Sigur, lucrurile nu-s asa de simple cum le prezint eu aici, sint doar niste "linii directoare" dfespre ce-mi trece prin cap la 4 dimineata.

Finally, daca esti intr-o zona circulata, nu vad de ce nu ai izola un spatiu in care sa pui nu un xerox, ci sa faci de-a binelea un copy center dotat exemplar.

stiller is offline    Reply With Quote