Quote:
Originally Posted by Mir Parca vad in viitor DSLR-uri Nikon si Canon cu aceiasi senzori Sony ....asa cum sunt P&S-urile de atatia ani de zile  |
Eu sper sa nu.
Canon isi are propriile resurse de dezvoltare si productie a senzorilor, iar daca nu sunt in stare (mira-m-as) sa dezvolte singuri un senzor concurent cu cel de la Sony (despre care nu stim nimic clar privind performanta, decat ca ezista si are dimensiunile pe care le are...), macar sa fie in stare sa-l copieze. Nu e frumos dar e util, si pana la urma vorbim de afaceri aici

Inca nu stiu (eu) cine produce senzorul de 12 mpx al Nikon. Cica nu ar fi Sony. In cazul asta ar fi un subcontractor minor dar extern, care produce exclusiv pentru Nikon, cu echipamentele lor - cu care ii doteaza si pe Sony printre altele. Iar daca Nikon si-a dezvoltat de unul singur senzorul respectiv, si poate si pe cel din D300, nu vad de ce n-ar fi in stare sa-si dezvolte tot singuri unul FF cu multi mpxi.
Oricum,
the more the merryer.
Quote:
|
Mi se pare mie sau e o replica disperata, de ultim moment la Pentax K20D ?
|
Mie mi se pare ca, pentru termen lung, Pentax o sa devina cel mai disperat. Din pacate. Chiar daca au 2 camere capabile in momentul de fata - desi cea cu 14 mpx a cam sarit calul IMO

- Sony si-a dat pe fata arama de haplea dupa cote de piata - nu ca asta e ceva nou, si o sa le castige, in detrimentul tuturor celorlalti, iar Pentax o sa fie cel mai afectat (~6% cota actuala din piata DSLR (?). Doar pentru ca
It's a Sony...