Thread: Windows Vista
View Single Post
Old 13-02-2008, 11:09   #2768 (permalink)
burebista
Manic Miner

burebista's Avatar

Avind in vedere ca Bill s-a miscat destul de repejor cu SP1 pentru Vista am facut si eu un dual-boot cu Vista 64 Ultimate SP1. Na, al' mai tare din parcare.
Am doar doua zile de cind ma dau cu el asa ca poate nu am o impresie prea cristalizata, dar oricum, hai sa-mi dau si eu cu parerea ca tot românul.

Instalarea a fost destul de rapida, cred ca in juma' de ora eram pe net deja. Nu mi-a vazut sunetul on-board si camera WEB Microsoft VX-1000, da' le-am rezolvat dupa instalare.
Mi-a pus drivere MS IDE la HDD-ul SATA, dar le-am pus manual pe cele nVidia SATA dupa instalare (diferente pozitive ioc nVidia SATA vs. MS IDE, in schimb nu mai pot citi SMART acu').
Primele lucruri dezactivate au fost UAC-ul, Windows Defender, Indexing si firewall-ul. La servicii inca nu m-am bagat ca tre' sa mai citesc, oricum am 43 active acu' fata de 23 pe XP SP3 beta. Haleste cam 1GB RAM numa' cu browsing.
Instalarea SP1 a durat cam o ora juma' da' a mers flawless, si-a dat el restart, a instalat ce-a avut de instalat si s-a terminat OK.

Mi-am instalat fara probleme uTorrent, SpeedFan, RivaTuner, Firefox, YM!, IZArc, IrfanView, Comodo Firewall si cu probleme RMClock.
Problema la RMClock este acea blestemata driver signature din Vista 64. Din fericire exista un workaround elegant, Atsiv pre numele lui. Din pacate Microsoft s-a incordat si a catalogat programelul ca malware din cauza ca trecea elegant de porcaria lor de semnatura la driveri si a fost retras de pe WEB, dar il gasiti prin alte parti daca-l cautati bine.
Cu ajutorul lui atsiv mi-am facut si RMClock-ul functional.
Am mai ramas cu o problema, uTorrent si tcpip.sys care-mi limiteaza numarul de half-connections. In XP era simplu cu patch-ul lvllord dar in Vista 64 patchuit la zi ciuciu din cauza de, ati ghicit din nou, aceeasi semnatura a driverelor. Problema e in studiu si deseara o sa incerc sa ma ocup de ea tot cu ajutorul atsiv.

Tre' sa recunosc ca pe ansamblu am fost destul de placut surprins de cum arata si se misca Vista 64. Deocamdata sunt in stadiu de bling-bling (aka Aero + gadget-uri) dar e OK. Urmeaza sa incerc si f'un joc in DX10 sa vada si ochiul meu diferenta uluitoare intre DX9 si 10 si de ce ne mina Bill ca pe vite sa migram pe Vista.

Click image for larger version

Name:	RMClock_Vista64SP1.jpg
Views:	94
Size:	189.2 KB
ID:	308926

N-am plingeri majore deocamdata, cu putin research pe net se rezolva unele din chestiile siciitoare. Inca nu-mi plac fonturile din Vista parca le-as vrea pe cele din XP inapoi.

Bottom line, avind in vedere ca n-am avut probleme majore cu Vista pina acu' deocamdata are votul meu de incredere. Oricum good 'ol trusty XP e la indemina...

burebista is offline    Reply With Quote