![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Listare valori din bazza de date in listbox
Am o Tabela din bd cu mai multe coloane. Prima coloana denumita NAME este si cheia primara. Dupa ce am facut conexiunea la baza de date prin ADO, am listat in Listbox "List1" valorile din coloana NAME. Acum problema e ca nu pot lista in "List2" valoarea corespunzatoare NAME selectat. De exemplu am asa NAME Format Units 1 RON lei 2 $ dolari 3 L lire 4 E euro Dupa ce selectez in listbox "NAME" valoarea 2, eu vreau sa imi apara in listbox "UNITS" valoarea dolari Codul corespunzator afisarii in listbox "NAME" a valorilor este cel de mai jos: Sub Form_Load() Dim strSQL As String Dim oRS As ADODB.Recordset Dim oConn As ADODB.Connection Set oConn = New ADODB.Connection Set oRS = New ADODB.Recordset oConn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" & _ "Data Source=C:\Program Files\Schneider Electric\Vijeo Look\Databases\Demo_MyDatabase.mdb;" & _ "User Id=;" & _ "Password=;" strSQL = "SELECT NAME, Format, Units, Description from Static_Properties_Table_1 Order By NAME" oRS.Open strSQL, oConn Do Until oRS.EOF List1.AddItem oRS("NAME") oRS.MoveNext Loop ExitProc: On Error Resume Next mbList1Loaded = True oRS.Close oConn.Close Set oRS = Nothing Set oConn = Nothing Exit Sub End Sub Mentionez ca din cauze inca neelucidate nu am gasit proprietatile Listbox.SelectedItem.Value prin care sa pot lua valoarea itemului selectat in lisbox "NAME" si Listbox.RowSource pe care-l foloseam in Access. Folosesc VB6 | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Pai ar fi cam asa ceva Tre' sa faci ca List2 sa fie egal cu List1.Column(2) - in situatia in care vrei UNITS in lista 2. Pt. column(x), column(0) egal prima coloana din lista, column(2) cu a 3a.
__________________ ...one of the truly bad effects of religion is that it teaches us that it is a virtue to be satisfied with not understanding. | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2003 |
O mica completare; trebuie sa ai la list1 mai multe colums. Default este 1. Daca ai mai multe, trebuie sa specifici largimea; de obicei prima coloana are o largime egala cu largimea listbox-ului, iar restul le pui pe 0. Daca nu faci asta, chiar daca datasource are mai multe coloane listbox-ul tau o sa ia doar prima coloana. | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Multumesc pentru raspunsuri. Probabil ca mergea si cum ai spus tu ixtl, insa intre timp o rezolvasem cu List1.ListIndex. De fapt vb6 nu stie de proprietatea List1.SelectedItem si de aici era toata problema oni de fapt asta voiam eu, ca in lista sa apara doar o coloana ![]() Case Solved, thread closed | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|