![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Request: Un programel de 3-4 linii in C++
Va salut, Am si eu nevoie de un programel super, super simplu, de cateva linii, nu trebuie sa fie exagerat de complex. Doar 3-4-5 linii dar cu imensa rugaminte sa imi explicati, foarte pe scurt, ce face fiecare linie. Va multumesc.
__________________ I just can`t seem to trust myself.. so what chance does that leave to anyone else? | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
| double *NrReal; while (1) NrReal = new double[10000]; Prima linie = declarare pointer la un nr real dubla precizie A doua linie = ciclu cu test initial (conditie mereu adevarata) A treia linie = alocare memorie pentru un numar real, care va avea valoarea initiala 10000. PS Unele calculatoare nu au destula memorie ca sa retina numarul real 10000 si de aceea pe ele programul acesta s-ar putea sa dea o eroare. Ca sa ruleze cat mai bine e de preferat ca PC-ul sa aiba macar 10000 GB de memorie RAM. PS 2 Nu asa se invata C++ Daca chiar te intereseaza, fa rost de o carte pentru incepatori si apoi pune intrebari mai precise pe forum.
| |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Nu vreau sa invat c++. Imi trebuie pentru un site sa dau un exemplu de program scris in c++. Am facut rost de un program foarte simplu (aduna doua numere si printeaza rezultatul). Daca e cineva prea amabil sa explice in 2-3 cuvinte ce face fiecare linie.. ar fi super. [CODE] #include <iostream> #include <sstream> #include <string> int main(int argc, char* argv[]) { if(argc < 3) { std::cerr << "Parametrii insuficienti" << std::endl; return 1; } int a, b; std::stringstream convert(argv[1]+std::string(" ")+argv[2]); if(!(convert >> a) || !(convert >> b)) { std::cerr << "Parametrii invalizi" << std::endl; return 1; } std::cout << a << " + " << b << " rezulta " << a + b << std::endl; return 0; } [/CODE]
__________________ I just can`t seem to trust myself.. so what chance does that leave to anyone else? | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Nu e foarte simplu ![]() Daca vrei sa aduni 2 numere faci asa: [code]#include <iostream.h> // incluzi libraria din care o sa folosesti niste functii void main() // "corpul" programului { double a,b,c; // declari 3 variabile, a, b si c numere reale cout<<"a="; // afisezi pe ecran `a=` cin>>a; //citesti valoarea data lui a cout<<"b="; cin>>b; c=a+b; //iti dai singur seama cout<<"Suma: "<<c; //afisezi suma aflata in variabila c }[/code]
__________________ Gandesc algoritmic intr-o lume inexacta... | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
[code] #include <iostream> #include <sstream> #include <string> int main(int argc, char* argv[]) //functia main, argc=nr de parametrii, argv=pointer la parametrii propriu-zisi - parametrii sunt dati din linia de comanda, la rularea fisierului executabil { if(argc < 3) //verifica daca toti parametrii au fost introdusi { std::cerr << "Parametrii insuficienti" << std::endl; //mesaj eroare return 1; //intoarce eroare } int a, b; //declara a si b, variabile intregi std::stringstream convert(argv[1]+std::string(" ")+argv[2]); //converteste parametrii if(!(convert >> a) || !(convert >> b)) //face convertirea propriu-zisa si atribuie valorile din parametrii variabilelor a si b, iar daca nu se pot converti in tipul int intoarce eroare { std::cerr << "Parametrii invalizi" << std::endl; //mesaj eroare return 1; //intoarce eroare } std::cout << a << " + " << b << " rezulta " << a + b << std::endl; //afiseaza rezultatul return 0; //intoarce executie fara erori } [/code] Sper ca asta te ajuta. E programul pe care l-ai postat, comentat de mine. N-am mai lucrat in C++ de mult timp, dar cred ca imi aduc bine aminte tot ce trebuie.
__________________ I killed the entire vault and I'm a Vault Guardian! I wish my dad could see me now. | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Quote:
A treia linie nu face dec?t să aloce spaţiu pt 10.000 de double, dar pp că ai vrut doar să faci mişto de om.
__________________ Out there I am a simple geologist, but in here, I am | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Quote:
Personal nu vad ce finalitate are un comentariu la un program luat la intamplare, dar Scorpio83 e mai nice decat mine. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|