![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| array c++
sal, deoarece nu am mai avut tangente cu C-ul de f mult timp, am o mica intrebare: probabil k imi amintesc eu prost, dar nu era ceva de genul, sau in anumite situatii, cand a[i] putea fi apelat si prin i[a] ? stiu sigur ca era ceva de genul dar nu reusesc sa imi amintesc si nici cum sa caut.... | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Nu cred că există aşa ceva. Adică să poţi spune 2[a] de exemplu? ![]() Şi oricum, nu prea văd ce utilitate practică ar avea o asemenea expresie. Dacă ştii a şi i, nu e suficient să poţi face a[i]? De ce am nevoie de 2 expresii echivalente? Mă rog, să zicem că 2 echivalente oricum ar fi, că putem face "a+i" dacă lucrăm cu pointeri. Dar deja o a treia nu e prea mult?
__________________ d*L*b | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2004 |
a[i] inseamna adresa lui a, plus valoarea lui i i[a] inseamna adresa lui i, plus valoarea lui a, care nu e acelasi lucru LE: ba da, e acelasi lucru. Mascatu, mai gandeste-te un pic, am facut aceiasi gresela. Deci a[i] saui i[a] tot aia e Last edited by RAN; 28-11-2006 at 17:37.. | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Ascending the Planes |
Mai, pe site-ul ala scrie ca e doar o curiozitate, ceea ce e cam fals zic eu. Discutia daca pointer-ii sunt acelasi lucruri cu vectorii e lunga si imbarligata, dar dupa cum s-a zis mai sus, a[i] si i[a] indica acceasi adresa in memorie. Si daca vrei sa te dai mare poti oricand sa scrii 6[5[a]] in loc de a[5][6], 6[5[0[a]]] in loc de a[0][5][6], sau ++6[5[0[a]]] in loc de a[0][5][6]++. Vezi si aici:Arrays. Un tutorial bun zic eu.
__________________ Twisted and perverse are the ways of the human mind. Speaker for the Dead, Orson Scott Card | ||
|
| | #15 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Ascending the Planes |
Eh, si in Java se pot face niste chestii de sa te iei cu mainile de cap. A se studia in special package-ul Reflection. Ca e nebunie sau chestie über-cool, depinde de perspectiva .
__________________ Twisted and perverse are the ways of the human mind. Speaker for the Dead, Orson Scott Card | ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|