![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
Salutare am si eu nevoie de un program in pascal daca stie cineva sa-l faca e ptr prietena mea si eu nu am habar :| DATE DE INTRARE: - O matrice patratica de dimensiunea n ( 5 ≤ n ≤ 20) ale carei elemente sunt litere majuscule si caracterul ‘ # ‘. PRELUCRARI : 1) Se verifica daca numarul de # reprezinta cel mult 12% din totalul caracterelor ; 2) Considerand caracterul # ca separator sa se extraga in 2 vectori distincti cuvintele de pe orizontala ( de pe fiecare linie) si verticala( de pe fiecare coloana) ; 3) Sa se det nr. de cuvinte de aceeasi lungime (nr. cuvintelor de 1 caracter, de 2 caractere etc.) ; 4) Sa se ordoneze alfabetic cuvintele extrase. DATE DE IESIRE : 1) Careul dat ; 2) Rezultatul verificarii (daca include numai caractere permise,daca procentul de caractere # se incadreaza in limita stabilita) ; 3) Lista cuvintelor in ordinea aparitiei ( de la stanga la dreapta , de sus in jos) pe fiecare linie si coloana ; 4) Numarul de cuvinte de aceeasi lungime ; 5) Lista cuvintelor ordonate alfacbetic. TEST : - Cel putin 2 careuri invalide (caractere interzise , mai mult de 12 % caractere # ) si cel putin un careu valid cu n>6.
__________________ am semnatura misto !! | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|