![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| imi dati o mana de ajutor in c :)? ms
nu stiu sa fac asta..sunt incepator..invat c...de ex...datele problemei..se introduce un text ASJKjkjSkjkSKJS SKJ...unele sunt litere mari altele mici..sa se afiseze exact opusul...alea mari sa fie mici si alea mici sa fie mari...eu am facut atata..atat am stiut anybody? ![]() #include<stdio.h> #include<conio.h> #include<ctype.h> void main(void) { clrscr(); char c[]; printf("intro caractere \n "); gets(c); printf(" %s ",c); getch(); } | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Join Date: Jan 2004 |
nu mai stiu exact cu C mare branza dar folosesti functiile din ctype: isalpha (test sa vezi daca ce citesti este litera), isupper(test daca e UPPERCASE) si tolower (faci litera mica daca este mare), toupper (cred ca e evident ce face), merge si sa folosesti islower si bagi asta inainte sa afisezi pe c ala, oricum nu mai retin daca astea se folosesc pe stringuri sau pe chars
__________________ Traian Basescu is my Superman | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
#include "stdafx.h" #include <conio.h> #include <ctype.h> int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[]) { char c[100]; int i; int g; printf("intro caractere \n "); gets(c); g=strlen(c); for (i = 0 ; i < g ;i++) { if (islower(c[i])) c[i]=toupper(c[i]); else c[i]=tolower(c[i]); } printf(" %s ",c); getch(); return 0; }
__________________ I sell suicide solutions! | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
hmmm..intre timp tot ma chinuiam si eu...dar nu imi mergea...poti sa imi spui ce am gresit la al meu :: ? #include<stdio.h> #include<conio.h> #include<ctype.h> void main(void) { clrscr(); char c; printf("intro literele \n"); do { c=getch(); if (c==tolower(c)) putchar(c); else putchar(toupper(c)); } while (c != '0'); getch(); } -------------------- Editare ulterioară -------------------- mai vreau sa te intreb ceva..am incercat sa rulez ce mi-ai dat tu ...imi da eroare la chesti asta...unable to open include file 'stdafx.h'e ...prima eroare...restu banuiesc ca de aici se leaga....crezi ca e din cauza compilatorului?...mi-am luat o carte totul despre c/c+ si are cd inclus si pe ala l-am instalat.... Last edited by amosfaimos; 02-04-2007 at 17:49.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Join Date: Jan 2004 | Quote:
nu stiu ce vroiai sa testezi, dar daca era vorba de uppercase, atunci puneai if isupper(c) si cam atat fara egal egal
__________________ Traian Basescu is my Superman | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
l-am adaptat la compilatorul meu si merge ms, numa nu inteleg 2 chestii ...ce e cu return 0, nu stiu de ce se pune...l-am lasat fara...si pe urma a 2-a chestie ...introduci sirul...si doar cand apesi enter iti afiseaza...nu imi dau seama cum face legatura..de unde stie de enter.....programul l-am inteles in rest complet //#include "stdafx.h" #include<stdio.h> #include<conio.h> #include<ctype.h> #include<string.h> //int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[]) void main(void) { char c[100]; int i; int g; printf("intro caractere \n "); gets(c); g = strlen(c); for (i = 0 ; i < g ;i++) { if (islower(c[i])) c[i]=toupper(c[i]); else c[i]=tolower(c[i]); } printf(" %s ",c); getch(); // return 0; } si la al meu mi-am dat seama ce am gresit...la conditie islower e true sau false dc e mic returneaza...m-am uitat la tine si am incercat cu instructiunea ta..si pe urma m-am uitat in index si mi-am dat seama ..toppuer si tolower face schimbul .mic mare...dar nu return true sau false... e pun pic diferit de al tau...ca afiseaza direct...cred ca mai bun e al tau ... #include<stdio.h> #include<conio.h> #include<ctype.h> void main(void) { clrscr(); char c; printf("intro literele \n"); do { c=getch(); if (islower(c)) putchar(toupper(c)); else putchar(tolower(c)); } while (c != '0'); getch(); } oki ms all ..moderartor..nu stiu..dc vrei poti sa stergi threadul ...eu am aflat ce trebuia...eventual...dc mai vor si altii sa se uite..care invata ca mine | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
compilatoarele accepta, pe majoritatea pe care am incercat (gcc, sun CC, borland, ms), compilarea void main() da un warning de genul "main declared deprecated". afaik, in c e legal (as in iso standard) sa ai void main, in c++ nu.
__________________ red birds will fly out of the east and destroy paris in a night | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2006 |
OK, observatie de cusurgiu: Quote:
Dupa asta, mai parcurgi inca odata ca sa faci conversia fiecarui caracter. In realitate nu e nevoie sa parcurgi de 2 ori sirul respectiv, se poate face cu o singura parcurgere. | ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|