![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| C - problema de afisare
1st: Sunt novice in C, nu ma ucideti. Problema nu e cine stie, dar nu reusesc sa-i dau de cap. Am un tablou de structura si trebuie sa afisez fiecare element al structurii. (adica: afisez primul element al tabloului, cu elementele sale(adica elementele structurii), samd) Problema e ca mi se impune, ca inainte afisarii, sa afisez un cap de tabel (vezi poza). Nu reusesc sa asez fiecare element al structurii sub titlul care trebuie. Voi cum ati face? Am incercat cu "\t", dar tot nu imi iese perfect. P.S. Da nu intelegeti ce draq vreau sa zic, halla at me. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 1999 |
Daca stii ce lungime maxima are fiecare camp atunci poti baga un numar intre % si tipul variabilei si ti-l va afisa cu "padding" de spatii pana la completarea numarului respectiv de caractere. De ex. printf("%4d %20s %35s", &nr_crt, &editura, &autor). Daca "autor" are mai mult de 35 de caractere atunci iese din schema (sau "nr_crt" in baza 10 mai mult de 4 cifre, etc), dar banuiesc ca v-a dat problema intentionat cu lungimi mai mici de campuri ca sa intre intr-un ecran. Pentru string-uri foloseste '-' ca sa le aliniezi la stanga, asadar printf("%4d %-20s %-35s", &nr_crt, ... Vezi reference.
| ||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Quote:
Probabil iti bati joc de mine. ![]() P.S. Glumesc. Anw.... html ? . Daca m-ai cunoaste, ai rade si tu.Quote:
| |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|