![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2007 | Doua probleme C...
Salutare, Am si eu nevoie de o rezolvare pentru doua probleme in C. Ma poate ajuta cineva? 1. Sa se contorizeze numarul de aparitii ale unui caracter dat intr-o matrice de caractere. 2. Sa se calculeze cu ajutorul functiilor media, dispersia si coeficientul de variatie al unei serii statistice de volum N. Dau o bere pentru cine ma poate ajuta ![]() Multumesc! | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Oh, da ...
[code]#include <iostream> #include <string> // Edit: :P obisnuinta isi spune cuvantul. using namespace std; int main (void) { string aStr = "Baca aici tot textul de care ai nevoie. Poti initializa string-ul dupa pofta inimii, fie asa, fie folosind un for cu index-ul de string sau ce altceva vor muschii tai."; const char* caracter = 'c'; int counter = 0; for (register int i = 0; i < aStr.length (); i++) { if (aStr[i] == caracter) { counter += 1; } } cout << counter << endl; } [/code]Tipurile ti le definesti tu cum vrei, functie de marimea matricei. <string> e compatibil intr-o comparatie cu const char* daca nu ma inseala memoria. In cel mai rau caz, poti declara const char* tot ca un <string> dar il initializezi cu un singur caracter si atunci nu mai ai nici o problema. Hai bafta. Sanatate si numa bine. Vreau un Tuborg daca nu te superi. Iti fac si a doua problema, dar da-mi algoritmul matematic si-l pot transpune.
__________________ "Ele vin starnite de o primejdie ca de sfarsit de veac, si in spaima lor de necunoscutul barbat, se cred miresele mortii." | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|