Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > The Workshop > Limbaje de programare

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 20-04-2008, 17:20   #1 (permalink)
P for Vendetta

viezure's Avatar

Sfaturi aplicatie evidenta clienti

Aici cred ca e locul intrebarii mele.

Am de facut o aplicatie pt. evidenta clientilor (unei firme de telecomunicatii).

Prima mea intrebare catre voi: daca ar fi, teoretic, sa incep de la 0 cu "invatatul" programelor, care varianta e mai buna, usoara, practica: sa fac aplicatia cu php - mysql - flash, sau cu fox pro?

Programul este pentru evidenta clientilor unei firme de telecomunicatii, si vreau sa va zic ce vreau sa includ si sa-mi ziceti ce lipseste si ce mai trebuie adaugat.

Intai, un meniu (sau buton) Clienti, care sa aiba doua optiuni: Listeaza Clienti si Adauga Client. Dau click pe LC, apar clientii listati alfabetic, cu campurile Nume, Cod, Adresa, Judet. Daca dau click pe un client, sa-mi apara o fereastra cu date detaliate despre client (adresa completa, tel, fax, email, cif/cnp) si un link cu Situatie Factura (daca sunt facturi pe care clientul le are). Daca dau click pe Adauga Client, sa-mi apara o fereastra unde pot sa introduc toate datele necesare, sa dau Salveaza si sa-mi apara noul client in Lista Clienti.

Urmeaza meniul Situatie Clienti, care sa includa Facturi Emise, Facturi Achitate, Facturi Neachitate, Facturi Achitate Partial. Click pe FE, apare lista cu toate facturile, cu campurile Factura Serie/nr, Client, Data Emiterii, Suma. Click pe FA, apar facturile achitate, care nu au sold. Click pe FN, apare lista cu fn cu campurile Fact serie/nr, Client, Data Emiterii, Scadent la data, Sold, si inca un buton in dreptul fiecarei inregistrari numit Incaseaza (pe care daca dau click, sa pot sa introduc suma primita de la client, dau Updateaza, si daca acum nu mai e nici un sold, factura sa treaca la FA). Urmeaza Facturi Achitate Partial, cu aceleasi campuri ca FN.

Mai vreau un buton cu Date Firma (firma de telecom), cu toate detaliile (denumire, reg com, cif, adresa, judet, punct lucru, cont, banca, reprezentant, tel), si un buton cu Editare, unde pot sa editez si sa salvez noile date ale firmei.

Atat am pe moment. Este ok, lipseste ceva? Si repet intrebarea, avand cele de mai sus in vedere, sa fac cu php-mysql sau cu foxpro (simplitate la invatare, utilitate, si oarecum timp? Cu care va iesi programul mai ok?

Si inca o intrebare, in afara de cele de mai sus: pot, la intrarea in programul facut cu foxpro, sa setez un user si parola care sa poata face modificari in program?

Vand 2 filme DVD super pret

viezure is offline    Reply With Quote
Old 21-04-2008, 11:23   #2 (permalink)
Registered User

Poti sa faci aplicatia de mai sus in destul de multe feluri.
Pentru inceput ar trebui sa te hotarasti daca vrei sa faci o aplicatie desktop (in acest caz e bun si Visual Fox), sau una web (aici poti folosi PHP sau ASP.NET in conjunctie cu MySQL sau baza de date Access).
Trebuie sa ai in vedere ca pentru a doua varianta trebuie sa ai un server unde sa rulezi aplicatia, ori poti sa iti configurezi desktop-ul propriu cu serviciile respective (server Apache pentru PHP, Server MySQL, sau IIS pentru ASP.NET)
In privinta usurintei invatarii, aplicatie web este mai avantajos, pentru ca o sa gasesti pe Internet mult mai mult material (documentatie, exemple, tutoriale) decat pentru Visual Fox.
Dar te asteapta un drum destul de greu, daca nu ai deloc experienta.
Succes.

psycho too is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > The Workshop > Limbaje de programare

Thread Tools

Posting Rules