![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 | Clarion - limbaj de programare
Salutari, Ma intrebam daca ati lucrat cu limbajul de programare Clarion, http://www.softvelocity.com ? Daca da, imi puteti impartasi opiniile voastre despre acest limbaj de programare ? Multumesc ! Mihai Palade | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 | Salutari, Ma asteptam ca macar doua-trei persoane sa fi auzit de acest limbaj de programare ... Poate ar fi cazul sa povestesc mai multe despre el !? Sau poate nu, avand in vedere ca nici in restul lumii nu este un limbaj foarte cunoscut ... Pot sa va spun ca este un limbaj care are o istorie de mai bine de 10 ani. A aparut inca de cand in voga era DOS-ul. De fapt, cei mai multi programatori in Clarion sunt persoane care au inceput cu versiunea de DOS de Clarion (2.0). Apoi a aparut Clarion 4 (Windows), Clarion 5.0 si Clarion 5.5 (in anul 2000). Ceea ce il distinge de alte limbaje de programare sunt template-urile Clarion, un fel de componente, precum la Delphi. Exista tot felul de tempate-uri care adauga diferite functionalitati aplicatiilor Clarion. Este un limbaj orientat obiect, de generatie a patra, mediu RAD de programare si ofera suport puternic pentru administrarea bazelor de date. Integrat : dBase, FoxPro, Oracle, MSSQL, TopSpeed Clarion. Bazele de date TopSpeed sunt proprietare firmei care dezvolta Clarion-ul si pe mai departe (Softvelocity, www.softvelocity.com). Are performante bune. Asadar, din cate stiu eu, clubul programatorilor romani in Clarion numara ... 2 persoane :-) Mihai | ||
|
| Advertisment | |
La viteza warp, prin galaxii straine! Teleporteaza-te acum si inregistreaza-te gratis pentru odiseea ta spatiala! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|