![]() |
| ||||||||
| Notices |
| View Poll Results: care credeti ca este viitorul in programare ? | |||
| Java (si tehnologiile aferente) | | 118 | 38.82% |
| .NET | | 125 | 41.12% |
| altceva (exemplificati) | | 61 | 20.07% |
| Voters: 304. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #205 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2003 Location: Pitesti |
Bai, ce nu inteleg io ce va tot chinuiti cu mostenirea multipla asta. O are doar C++, restul limbajelor se pare ca o evita... Probabil ca nu este o chestie asa grozava daca producatorii vor neaparat sa nu o implementeze. La urma urmei se poate trai binemersi si fara asta, nimeni nu a murit ca a scris putin mai mult cod... Nu inteleg de ce va vaitati, mai ales ca daca scrii in C++ oricum scrii mai mult cod decat in alte limbaje.
__________________ Hide your face for ever... Dream and search for ever... | ||
|
| | #208 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2001 Location: nowhere |
o intrebare pt bucuresteni, nativi sau nu: cam care este oferta de joburi in domeniul IT? presupunand ca ma deplasez la Bucuresti si caut o luna oferte prin media, am sanse serioase sa gasesc ceva job IT? bineinteles ca nu ma refer la noroc chior ci la sanse reale. cam ce stiti?
__________________ what's cooking here, guys !? | ||
|
| | #209 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 1999 |
Vezi si tu aici: http://www.bestjob.ro | ||
|
| | #211 (permalink) | ||||
|
Adi[CG], deleaga asta: class ElectronicDevice { }; class Receiver : public virtual ElectronicDevice { }; class Transmitter : public virtual ElectronicDevice { }; class ReceiverTransmitter : public Receiver, public Transmitter { }; Arise: Quote:
Quote:
Quote:
)... Doar nimeni n-a murit daca a scris putin mai mult cod ![]() Quote:
| |||||
|
| | #213 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2003 Location: Pitesti |
Pai nu contrazic pe aaaroman, sunt destui care se pierd in clasele cu mostenire multipla, dar asta nu este un motiv sa nu implementezi "facilitatea". Daca te pierzi, atunci nu te obliga nimeni sa o implementezi.
__________________ Hide your face for ever... Dream and search for ever... | ||
|
| | #214 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent |
Aaroman, sigur ca nu se poate sa delegi clase abstracte (sau "virtuale", ca sa fie in argou C++). Nu inteleg insa ce vrei sa dovedesti prin asta ? Da, multiple inh este mai puternica decat delegarea. Delegarea este insa mai simplu de utilizat si da nastere la cod mai usor mentenabil pentru lopatarul care nu are neaparat capacitatea de abstractizare necesara ca sa mentina ierarhii complexe de clase cu mostenire multipla (adica noi astia restul 95%). Keep It Simple.
| ||
|
| | #215 (permalink) | ||
Arise ... Java este recunoscut ca limbaj nazist, adica te impiedica sa faci anumite lucruri pe care cei ce au conceput limbajul le considera daunatoare (prin erori de compilare, inexistenta anumitor functionalitati, etc.). Ca si programator, detest. Ca si manager, I love this shit... Am trecut prin destule si am vazut destui "programatori" astfel incat sa doresc sa blochez orice practica susceptibila de a genera (mai multe) erori. Ca sunt cele cateva procente de developeri care s-ar descurca, oricum, just fine. Dar o firma nu-si poate permite sa angajeze numai oameni de top. Mai multe despre cum evolueaza calitatea oamenilor intr-o firma gasiti in "Clouds to code" a lui Jesse Liberty (de ocazie daca gasiti, ca Wrox a dat faliment). Si bineinteles, am mai recomandat o data si insist, clasicele "Peopleware" (DeMarco, Lister), "Mythical man month" (Brooks) si mai noua "The pragmatical programmer" (Venners&co).
| ||
|
| | #216 (permalink) | ||
|
The pragmatical programmer. Roxorz. Recommanded. Adi[CG] "Iar asta cu Indigo care nu are nevoie de server e o poveste. Adica brokering si queueing & stuff cine face, bunica ? OK, in loc sa am un brontozaur centralizat, o sa am un sistem highly distributed cu un mic tiranozaur ruland pe fiecare sistem. Sheesh, m-ai lovit cu paradigma." LOL dude...."gindirea" de J2EE man in actiune. (stai linistit ca n-am spus asta cu rautate). Serverul e chiar aplicatia ta. Sau, daca preferi, evident ca o poti hosta in IIS. Toata ideea, repet, e ca nu ai nevoie de third party server. "Shadowfax e suficient de copt ca sa fie folosit la invatarea unor skill-uri care iti pot aduge un ban serios in cativa ani. " Dupa cum am inteles eu SOA ar trebui sa impartim , scuzati limbajul, magareatza in 2 : - sa design/identificam partile din business appsul nostru pe care vrem sa le "expunem". - sa folosim, in cazul de fata Indigo, si sa "expunem" partile identificate mai sus. Nu te sfii daca ai ceva de adaugat aici... Avind in vedere ca Shadowfax e "aplicabil" doar la a 2 chestie...si ca Shadowfax are un API diferit de Indigo. Cu ce te ajuta faptul ca inveti AZI Shadowfax ?! Poate vrei sa insinuezi ca o sa folosesti Shadowfax si dupa aparitia Indigo ? "Dar, sigur, poate esti si tu artist si nu vreau sa te plictisesc cu rationamentele" Doamne fereste....eu chiar te incurajez sa inveti Shadowfax. ![]() "Java este recunoscut ca limbaj nazist, adica te impiedica sa faci anumite lucruri pe care cei ce au conceput limbajul le considera daunatoare (prin erori de compilare, inexistenta anumitor functionalitati, etc.). Ca si programator, detest. Ca si manager, I love this shit..." I respectfully disagree. Adevarul e ca in Java cutitul a fost bagat prea adinc (now...there's an image ![]() ).Cu ce te ajuta faptul ca nu poti pasa un value type by reference ? Cu ce te ajuta faptul ca nu ai unsigned types ? Cu ce te ajuta faptul ca nu ai structuri ?! aleXB : Interesant cum iti schimbi parerile la fiecare 3 pagini ale threadului. Peste 2 pagini o sa ajungi sa ne spui ca "VB roxorz". Daca MI e atit de important pentru tine...de ce codezi in Java ?!! De ce nu in taticul MIului..Eiffel ?! aaroman Legat de "criticile" (daca "Instantierea generics-urilor la compilarea JIT! LOOOOOOL" ar putea fi considerata critica....) http://www.artima.com/intv/generics.html ..mai ales partea cu JITul /small l33t exe vs big macro search 'n' replace bloated crap. (c) Pis.
__________________ put a stake thru my heart and drag me into sunlight | |||
|
| | #217 (permalink) | ||
|
Am uitat de ORM.....yeah..m-am mai "docomentat" si eu. cu xsd.exe ai putea sa faci asta. Sau cu diferite alte pluginuri pt VS.NET ( http://spaz.ice.org/code/ObjectModel.../downloads.htm) Acum legat de OR/M...am gasit niste proiected open source destul de kwl..http://neo.codehaus.org/ si OFN.NET (pe sourceforge). Dar repet...nu ma intereseaza cit de "frumos" imi genereaza clasele si nr de RDBMSuri suportate. Si de obicei sint doar SqlServer si ORACLE. De curiozitate...in Java cit RDBMSuri suporta cel mai "tare" OR/M ?
__________________ put a stake thru my heart and drag me into sunlight | |||
|
| | #218 (permalink) | ||
Klamath Toata ideea, repet, e ca nu ai nevoie de third party server. Si eu repet - everything comes with a price. Sunt constient ca am exact atitudinea unui text-modist in anii 70 privind un GUI. Pe de alta parte, iti pot da exemple de produse minunate (ahead of their time ca si Indigo) care au luat-o elegant in freza (Apple Newton, Betamax & so on). Timpul o va lamuri si pe asta. Klamath - sa design/identificam partile din business appsul nostru pe care vrem sa le "expunem". - sa folosim, in cazul de fata Indigo, si sa "expunem" partile identificate mai sus. Ai uitat ce era mai important, adicatelea "orchestrarea". Trebuie indentificat workflow-ul, cum interactioneaza partile "identificate", in ce ordine, cum comunici unei terte aplicatii aceste lucruri. Mai este - aparent decorativ - partea de business monitoring, tot ce inseamna metrici - volumetrie, performanta, etc. dar aici chiar nu stiu daca Shadowfax are ceva util. Klamath Avind in vedere ca Shadowfax e "aplicabil" doar la a 2 chestie...si ca Shadowfax are un API diferit de Indigo. Cu ce te ajuta faptul ca inveti AZI Shadowfax ?! Poate vrei sa insinuezi ca o sa folosesti Shadowfax si dupa aparitia Indigo ? Ai dreptate, utilitatea tehnica este zero (cel putin teoretic). Eu vorbeam de familiarizarea cu un concept, cu un principiu. Daca stii sa mergi pe o rabla de bicicleta o sa te descurci si pe mountain bike. Klamath "Java este recunoscut ca limbaj nazist," I respectfully disagree. Adevarul e ca in Java cutitul a fost bagat prea adinc (now...there's an image ![]() ).Cu ce te ajuta faptul ca nu poti pasa un value type by reference ? Cu ce te ajuta faptul ca nu ai unsigned types ? Cu ce te ajuta faptul ca nu ai structuri ?![/b] Cu structurile insa las-o balta (Anemic Domain Model anyone ?). In rest, ma ajuta uneori sa dorm mai linistit, iar alteori ma enerveaza (chestiune de situatie). Klamath aleXB : Interesant cum iti schimbi parerile la fiecare 3 pagini ale threadului. Peste 2 pagini o sa ajungi sa ne spui ca "VB roxorz". Daca MI e atit de important pentru tine...de ce codezi in Java ?!! De ce nu in taticul MIului..Eiffel ?! Se numeste "context switching" Dar de treaba cu VB am un dubiu ...Klamath (c) Pis. (tm) and lov And they lived happily forever after ... | ||
|
| | #219 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent | Quote:
www.hibernate.org 15 RDBMS-uri | ||
|
| | #220 (permalink) | ||||
|
Adi[CG]: Quote:
Asta-i o mostenire dintr-o clasa abstracta: class AbstractClass { public: virtual bool DoSomething()=0; bool Do SomethingElse() { //cod }; }; class AnotherClass : public AbstractClass { public: virtual boo DoSomething() { //implementare }; }; Si asta-i mostenire virtuala: class YetAnotherClass : public virtual AbstractClass //and so on.. Quote:
![]() Arise: Quote:
KLAMATH: Quote:
template<class T> class C : public T { //and so on... Si pentru cine totusi crede ca asa ceva nu e folositor, sau chiar pentru exemple en gros de mostenire multipla, ar putea sa arunce o privire peste ATL. Iata un exemplu: template <class TBase = CWindow> class ATL_NO_VTABLE CWindowImplRoot : public TBase, public CMessageMap ... Si iata unul pe care as vrea sa-l vad facut cu delegare: class ATL_NO_VTABLE CAxHostWindow : public CComCoClass<CAxHostWindow , &CLSID_NULL>, public CComObjectRootEx<CComSingleThreadModel>, public CWindowImpl<CAxHostWindow>, public IAxWinHostWindow, public IOleClientSite, public IOleInPlaceSiteWindowless, public IOleControlSite, public IOleContainer, public IObjectWithSiteImpl<CAxHostWindow>, public IServiceProvider, public IAdviseSink, #ifndef _ATL_NO_DOCHOSTUIHANDLER public IDocHostUIHandler, #endif public IDispatchImpl<IAxWinAmbientDispatch, &IID_IAxWinAmbientDispatch, &LIBID_ATLLib> | |||||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|