![]() |
| ||||||||
| Notices |
| View Poll Results: care credeti ca este viitorul in programare ? | |||
| Java (si tehnologiile aferente) | | 118 | 38.82% |
| .NET | | 125 | 41.12% |
| altceva (exemplificati) | | 61 | 20.07% |
| Voters: 304. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #221 (permalink) | |||
|
KLAMATH, m-am uitat si peste link-ul tau, si si acolo se zice exact ce-am spus si eu: Quote:
Instantierea unui template are un cost destul de mare, nu degeaba dureaza asa mult compilarea in C++ daca se folosesc template-uri. E drept ca in C# n-o sa dureze atat, pentru ca generics-urile de acolo sunt un subset slabut...Oricum, mi-a placut link-ul ala, pentru ca a indicat slabiciunile generics-urilor pentru Java, si a mai dezvaluit cateva prostii din generics-urile pentru C# ![]() De exemplu: Quote:
Si desi incearca sa atenueze chestia asta cu: Quote:
| ||||
|
| | #222 (permalink) | |||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent | Quote:
Quote:
Quote:
Sigur, o sa mi se dea peste nas ca numai meseriasii care au terminat automatica in primii 2% merita sa fie programatori si restul (ca mine) ar trebui sa sape la canalul Dunare-Marea Neagra. Dar m-am obisnuit ... | |||
|
| | #223 (permalink) | ||
|
KLAMATH, unde vezi tu ca imi schimb parerea la trei posturi. Am zis ca vreau MI. Eu codez in acest moment in Java dar am o experienta bogata in C++ (as a matter of fact si in VB si C Builder, ca deh, interfata grafica ...). Spre deosebire de tine si aaroman eu nu sunt disperat dupa un singur limbaj, folosesc ce imi place/trebuie. Faptul ca acum lucrez in Java nu inseamna ca nu sunt perfect constient de problemele inerente platformei. Daca era ASP.NET urlam de IIS. La .NET in general injuram Visual Studio-ul. De exemplu acum cateva zile mi-am facut in C# un viewer de CSV-uri scoase de FileMaker, pe care Excel-ul nu vroia sa le incarce. Aplicatia care foloseste datele importate e in Java, importul in Oracle e tot in Java (damn, tre sa invat k lumea Perl ), dar nu eram sa o fac viewerul acesta cu Swing sau SWT in 10 ore ... Probabil mergea la fel de bine si VB6 dar mi-e sila si oricum nu il am instalat Si btw, Eclipse da clasa Visual Studio minus editorul vizual. La memorie/viteza e mai trist dar nu insuportabil. PS: ai auzit ca sunt firme (multe) in care produsele Microsoft si MAI ALES IIS-ul nu au ce sa caute pe servere ? Uite unul dintre motivele pentru care folosesc Java. Mai adaugam Linux Kernel 2.6 si situatia devine trista pentru Windows, chiar daca .NET este mai rapid decat spanacul de SUN VM pe aceiasi masina.
__________________ | |||
|
| | #224 (permalink) | |||||
| Quote:
![]() Utilizarea smart pointerilor poate sa scuteasca chiar si programatorii buni de scriere de cod suplimentar, samd... Toate astea sunt posibile si in C++, iar daca cineva e handicapat mintal si nu poate sa foloseasca toate facilitatile limbajului (sau n-are nevoie - sau crede ca n-are - de ele la un anumit proiect), n-are decat sa nu le foloseascaQuote:
Quote:
Quote:
Quote:
| ||||||
|
| | #225 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent |
OK, Aaroman daca tu ai dreptate si MS+Sun sunt loser marketing drones, da-le-o frate in figura, falimenteaza-i, fa-te odata miliardar in coco, nu ne mai tine in suspans ca transpiram ! Tin sa-ti reamintesc ca thread-ul nu este despre trecut, ci despre viitor. Atat Microsoft cat si Sun au inceput sa produca soft in tehnologiile de care vorbim, recte .Net si Java (esti comic cu JVM-ul, ala trebuie sa fie nitel nativ, ca doar n-oi vrea sa fie scris in Java ...). Iar programatori care scriu C++ ca sa mentina/duca mai departe JVM si parti din CLI sunt doar la firmele sus-mentionate, restul lucreaza cu CLI si JVM ca doar de aia sunt facute. Si ghici in ce lucreaza ? Bzzzzzzzt, wrong answer. BIG difference : pamantul plat sau rotund este un adevar natural. Un limbaj error-prone au ba - este o treaba pur _subiectiva_ depinzand de programatorul care il foloseste. Da, majoritatea are cuvantul decisiv in astfel de cazuri. | ||
|
| | #226 (permalink) | ||
|
ah, Java si unsigned types. Eu aveam nevoie de unsigned types pentru emulatorul meu de Battle.net Mama ce am injurat Sun-ul pentru chestia asta. Mi-a luat cateva ore si un probabil un 3x performance hit sa traduc MD5-ul custom Blizzard din C in Java ![]() Vezi Klamath, iar injur Java
__________________ | |||
|
| | #227 (permalink) | ||||||||
| Quote:
Nu putem face decat paralele cu trecutul, mizand pe istoria care se repeta, si cand e vorba de C# & Java, avem un exemplu devenit deja clasic despre un limbaj cu "viitor": Visual Basic-ul.Quote:
![]() Quote:
Quote:
Apropo, si IBM-ul are o VM pentru Java. Si cred ca e scrisa tot in C++. Si IBM-ul nu era intre firmele "sus-mentionate".Quote:
) trebuie sa lucreze cu ele, nu-i asa? ![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
| |||||||||
|
| | #228 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent | Quote:
Sincer, deja m-am obisnuit cu argumentele tale. Mi se pare inutil sa-ti raspund pentru ca ma simt ca un acordeonist beat care face un duet in falset cu o vioara desfundata. Fiecare canta in legea lui, iar publicul nu intelege nimic. | ||
|
| | #229 (permalink) | ||
| Quote:
![]() Sper insa ca stii ca pe cartele perforate tot acelasi drac se poate coda ca si pe ultimu' racnet de DVD. Diferenta e la viteza si spatiu ocupat. Daca de la cartele perforate la CD/DVD si alte asemenea s-a evoluat, cand e vorba de memorie ocupata, viteza, samd, noile si laudatele limbaje sunt mai proaste decat alea mai vechi. E ca si cum s-ar fi trecut de la DVD la cartele perforate... Am dat niste link-uri candva, se pare ca nu le-ai observat. Daca Java & C# sunt chiar asa de bune, de ce aia de la CERN nu le-au folosit la implementare pentru ROOT? http://root.cern.ch/root/ Hai sa-ti spun eu de ce. De-asta: Quote:
| |||
|
| | #230 (permalink) | ||
Si de fapt alea sunt echivalentul abacurilor, nu-i asa ? Si de fapt ma mir de ce folosesti closetul, cand e echivalentul unei gropi sapate in pamant in gradina din fata blocului. Sheesh. Ce analogii bai frate ! | ||
|
| | #231 (permalink) | |||
| Quote:
Quote:
Nu te mai mira atat, eu am motive sa folosesc closetul , tu poate ai motive sa folosesti groapa aia. Ca-i la moda, ca asa previne erorile de programare, adica daca gresesti si faci pe langa nu-ti imputi apartamentul, previne overflow-urile, ca e adanca si ploua des, si se spala . Ca nu-i problema ca ocupa mai mult spatiu (mai multa memorie), ca gradini sunt destule (memoria e din ce in ce mai multa si mai ieftina), si viteza de coborare a lifturilor e in crestere, asa ca nu conteaza daca-ti ia mai mult timp sa cobori pana in fata blocului, decat sa folosesti closetul, etc...Quote:
| ||||
|
| | #232 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2001 Location: nowhere |
acum aaroman eu "inteleg" un lucru din ceea ce zici tu si din ceea ce am citit despre Spirit, care zice ca e comandat de o aplicatie facuta in Java, si care se numeste Maestro. Si anume: ca baietii de la NASA s-au prostit si au uitat ce portabil e C-ul, ori poate intr-adevar s-au gandit si ei la faza cu closetul tapetat cu textura "Blue Screen of Death"...
__________________ what's cooking here, guys !? | ||
|
| | #234 (permalink) | |||
| Quote:
Nu-i ceva critic, daca se intampla ceva cu aplicatia, se rebooteaza calculatoru'. Oricum, indivizii au niste calculatoare care executa si un endless loop in 5 ms :-), asa ca nu-i problema ca aplicatia aia e mancatoare de memorie si cpu. Din ce am inteles eu, e vorba doar de user interface, lucruri de astea, nimic critic... Quote:
Quote:
| ||||
|
| | #235 (permalink) | ||||||||
|
Iata un precursor: http://java.sun.com/features/1997/july/mars.html O sa vezi acolo ca au un sistem care e scris in C/C++ cu interfata XWindow, si care-l ruleaza la ei acasa. Ce-i in Java e pentru creduli. Uite aici ce-i de fapt sistemul de "comanda si control": http://www.sun.com/aboutsun/media/features/mars.html Iti citez eu lucrurile importante: "on the ground side" si mai ales: "cleaned up for civilians" ![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
), si "a lot of parts" e alta.Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
| |||||||||
|
| | #236 (permalink) | ||
|
Normal ca rover-ul NU ruleaza Java. Are memorie relativ limitata si mai ales procesor la frecventa redusa, pentru a consuma cat mai putin. Chestia e ca noi aici nu avem asemenea probleme. aaroman, eu cred ca iti pierzi timpul si ce e mai grav, il pierzi pe cel al eventualului curios care intra pe acest thread pentru a se informa. E clar ca habar nu ai care este situatia pe piata muncii, habar nu ai care este situatia pe piata contractelor IT si nici macar nu ai habar ce se preda in facultatile patriei, pe care in rest le preamaresti in fata celor mai putin cunoscatori. Sper pentru tine sa reusesti sa traiesti pana la adanci batranete din C++ pentru ca in caz contrar socul o sa fie cumplit. Si nu, nu respecializarea reprezinta problema ci egoul ...
__________________ | |||
|
| | #237 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2004 | Quote:
.Asta inseamna ca 386DX rules ? Si, cum s-au exprimat si alti neni p-aici, una e performanta alta e productivitatea, etc, etc Cu alte cuvinte: daca am de batut un cui in perete, nu o fac cu un ciocan pneumatic si viceversa. Ehhh... banuiesc ca ai participat la toate rant-urile secolului: 3dfx vs nVidia, Quake vs. Unreal, Steaua vs. Dinamo... probabil ca e o chestiune de structura .
__________________ People ask for criticism, but they only want praise. W. Somerset Maugham (1874 - 1965). | ||
|
| | #238 (permalink) | ||
Pe ce lume traieste acest individ ? Aaroman, tu ai prieteni, interese comune cu vreo persoana, te incadrezi in vreo structura sociala, ai zis vreodata un lucru pozitiv despre ceva ce nu e strict legat de persoana ta ? De curiozitate ... | ||
|
| | #239 (permalink) | ||||||||
| Quote:
![]() Quote:
M-am uitat acum, si raportul e de 177/104 sau asa ceva, in favoarea C++. Quote:
![]() Quote:
Quote:
![]() Asa ca nu-ti fa griji, socul va fi pentru altii cand va trece moda ![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
), raspunsurile sunt: da, da, da, da. Last edited by aaroman; 05-02-2004 at 11:33.. | |||||||||
|
| | #240 (permalink) | ||
Nu era o curiozitate morbida, ci izvorata din exasperarea pe care reusesti sa mi-o creezi. Uneori am senzatia ca discut cu o caramida. Nu spun ca nu pari sa ai si altceva in cap in afara de putinatatea aia de idei dogmatice cu care ne inunzi. In ceea ce priveste discutatul "ideilor" cu tine, sincer nu am cum pentru ca nu imi raspunzi la argumente si deci este inutil sa incerc orice forma de comunicare inteligenta. Aaroman Dumnezeule cum poti sa pui incontinuu intrebari, sa ti se dea raspunsuri, sa nu argumentezi la ele ci la cu totul alte subiecte, dupa care sa revii cu ACELEASI intrebari. Man, this is killing me !!! Parca traiesti intr-un univers paralel, unde logica are o semnificatie cu totul diferita de ceea ce intelegem noi, mere mortals. | ||
|
| Advertisment | |