![]() |
| ||||||||
| Notices |
| View Poll Results: care credeti ca este viitorul in programare ? | |||
| Java (si tehnologiile aferente) | | 117 | 38.87% |
| .NET | | 124 | 41.20% |
| altceva (exemplificati) | | 60 | 19.93% |
| Voters: 301. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #1024 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2004 Location: Cluj-Napoca | Quote:
| ||
|
| | #1025 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent |
Poate sa fie si in assembler, tataie ! Nu e primul si cu siguranta nici ultimul framework care o sa moara cuminte pe un colt de masa de seminar doar pentru ca un "real programmer" a decis ca trebuie sa sparga nuci cu microscopul. Da' chiar ma mir, cum se face ca daca au aparut "atatea" framework-uri web in "limbajele viitorului" - nu prea le vedem in actiune ? Stiu, o sa ne explice Aaroman ca Apache e scris in C, ba chiar in C++ daca te uiti atent. Si semiconductoarele sunt vitale pentru toate componentele electronice din PC-uri, deci trebuie sa ne specializam in fizica semiconductoarelor. Asta e viitorul, clar. | ||
|
| | #1026 (permalink) | ||
|
Nope, semiconductoarele vor fi facute toate in Java in viitor. Nu mai e nevoie de hardware nou, cand poate fi tot simulat in JVM ![]() Apache va fi rescris in html, iar acronimele cu cat mai multe litere vor fi vitale pentru tehnica softare. Si bineinteles, Microsoft lucreaza intens la viitorul OS scris complet in C#, impreuna cu Office 2010, care bineinteles ca va fi tot in C#, daca nu in xml ![]() Iar Oracle se gandeste serios ca viitoarea baza de date Oracle sa fie scrisa in limba bantu. Ca oricum limbajul nu conteaza, calculatoarele sunt suficient de rapide. | |||
|
| | #1028 (permalink) | ||
|
Va luptati de asa de mult ca ati uitat de ce va luptati. Urmaresc threadul asta de un an si ceva. Viitorul limbajelor de programare cred ca este clar: vor fi mai multe, fiecare folosit in anumite scopuri, fiecare cu plusuri si minusuri, cu pareri pro si contra, vor aparea si vor muri, vor fi paradigm-shifturi si tot asa mai departe. Pana la urma se va ajunge la limbajul natural probabil. sau la AI, unde nu va mai fi nevoie de limbaje de programare. Dar incep sa aberez, asa ca ma opresc aici.
| |||
|
| | #1034 (permalink) | ||
| Quote:
.
__________________ Just little old me | |||
|
| | #1035 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Feb 2005 |
Este adevarat ce afirma microsoft legat de managed code, cum ca ar fi mai rapid decat un prog unmanaged? Ei spun ca e mult mai eficient sa compliezi instructiunea la folosire si sa o incarci in memorie asa cum face CLRul decat sa incarci tot si se bazeaza in special pe regula 80/20 aka la majoritatea programelor nu se folosesc decat 20% din functii. Ce parerea aveti despre noua tehnologie .net legat de treaba asta? | ||
|
| | #1036 (permalink) | ||
|
"Microsoft has produced a full competitor to Java in the form of the .NET platform and the C# programming language. .NET is roughly the same as the Java virtual machine and Java libraries, and C# bears unmistakeable similarities to Java. This is certainly the best work that Microsoft has done in the arena of programming languages and programming environments. Of course, they had the considerable advantage of being able to see what worked well and what didn’t work so well in Java, and building upon that, but build they have. This is the first time since its inception that Java has had any real competition, and if all goes well, the result will be that the Java designers at Sun will take a hard look at C# and why programmers might want to move to it, and respond by making fundamental improvements to Java. Currently, the main vulnerability and important question concerning .NET is whether Microsoft will allow it to be completely ported to other platforms. They claim there’s no problem doing this, and the Mono project (www.go-mono.com) has a partial implementation of .NET working on Linux, but until the implementation is complete and Microsoft has not decided to squash any part of it, .NET as a crossplatform solution is still a risky bet. Java looks a lot like C++, and so naturally it would seem that C++ will be replaced by Java. But I’m starting to question this logic. For one thing, C++ still has some features that Java doesn’t, and although there have been a lot of promises about Java someday being as fast or faster than C++, we’ve seen steady improvements but no dramatic breakthroughs. Also, there seems to be a continuing interest in C++, so I don’t think that language is going away any time soon. Languages seem to hang around." Bruce Eckel
__________________ d*L*b | |||
|
| | #1038 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent | Every programmer knows there is one true programming language. A new one every week http://www.americanscientist.org/con...510252_307.pdf | ||
|
| | #1039 (permalink) | ||
|
Se pare ca Microsoft intentioneaza prin C++/CLI sa instaleze C++ ca membru cu drepturi depline al familiei .NET. Chiar si un STL.NET e in lucru. Am decis sa ma concentrez pe C++/CLI si urmeaza sa aprofundez si C#, mai ales ca poate fi folosit si ca limbaj pentru ASP.NET. Java nu pot spune ca m-a atras, si dupa ce am inceput sa citesc Beyond Java de Bruce Tate, nu cred ca este un limbaj potrivit pentru mine. | |||
|
| | #1040 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2006 |
Sunt nitzel nelamurit. Sunt si io un programator de jocuri digitale care foloseste c++ de cand se stie. Am scris jocuri care ruleaza pe PlayStation2, GameCube Nintendo, XBOX, soon to come XBOX 360, aand PC of course. In primul rand, am sa elimin Java ca limbaj de programare, fiindca in conceptia mea un limbaj de programare trebuie sa compileze si sa ruleze pe un procesor, mai mult decat atat, trebuie sa ruleze optimizat pe acel procesor (ati auzit de superscalabilitate?). Deci, Java e un limbaj de script, iar ca orice limbaj de script, el a fost realizat pentru implementarea diverselor parti "de rutina" dintr-o aplicatie, sau realizarea unei intregi aplicatii "de rutina", whatever. Cei ce il folosesc se numesc scripteri si asta-basta, e incredibila impertinenta unora. Acum cativa ani indrazneau oameni care faceau pagini web editand html sa se numeasca programatori. E acelasi lucru. Adica, rog toti scripterii in java care castiga peste o mie de euro lunar din asta aici in tara sa posteze un reply sa-mi dea peste nas. Dar nelamurirea mea vine din .NET. Recunosc ca am fost extrem de ignorant. Dar e incredibila cantitatea de reclama pe care am digerat-o fara sa inteleg de fapt prea bine ce este, dar mai ales la ce foloseste. Domnilor, la ce foloseste .NET???? Ca mor de curiozitate la acest mare breakthrough Microsoft, aceasta revolutie la care eu am ramas orb ca un liliac. Si uite asa ma duc eu zi de zi la servici, am avut vc6, am avut vc7, si iata ca m-am trezit si cu vc8, and no .NET. Eu nu il folosesc, n-am avut nevoie de el, nu m-a intrebat nimeni de el, nici macar nu stiu ce e, si uite ca o duc bine-mersi fara el si nici n-am de gand sa ma uit in jos. Dar o sa ziceti: bine, dar tu faci jocuri care trebuie sa stoarca ultimul strop din scalabilitatea, frecventa si cache-ul unui procesor. Uimitor, lucrez si acasa din plictis, pasiune, extra money, call it whatever you want. Si de curand am facut o aplicatie de windows pe care ulterior am portat-o pe linux. Apropo, aplicatia are propriul ei limbaj de script cu propriul ei VM, fisierele pe care le salveaza sunt de fapt salvate ca sursa de acest script, iar cand se incarca un fisier de pe disc, se reseteaza aplicatia si se ruleaza script-ul. Asta inseamna ca fisierele pe care le salveaza aplicatia sunt editabile cu notepad. Ma rog, imi place sa ma laud, sa revin la subiect. Ca sa fac aplicatia asta mi-am scris propriile clase c++ de controale. Mi-am scris propriile mele label-uri, butoane, scrollbar-uri, pagini etc., dupa un sistem destul de simplu, dar eficient de resizabilitate bla bla. Componentele astea ale mele folosesc o librarie de deseneare in cadrul ferestrelor windows si printare si o librarie prin care comunica cu sistemul de operare pt input + diverse. Aceste librarii le-am scris eu, bineinteles, si sunt bazate pe win32 api si winGDI. Cand am portat pe windows, in afara de cateva mici probleme de portabilitate intre vc si g++, tot ce a trebuit sa fac a fost sa rescriu acele 2 librarii in asa fel incat sa foloseasca xserver si diverse librarii de g++, dar sa pastreze aceeasi interfata. Aplicatia a fost portata atat de rapid ca parca ar fi fost scrisa direct pe linux.. si aici vorbim de o aplicatie f complicata, care printeaza, are un gui deosebit.. sunt convins ca as putea sa portez la fel de usor aplicatia si pe o masina de spalat daca ar exista un compilator de c++ cat de cat compatibil g++ sau vc. (Apropos, daca exista JVM pt acea masina de spalat, atunci trebuie sa existe si compilatorul de c++). Deci.. oare ignoram faptul ca procesoarele au tot tranzistoare inauntru? Singura inovatie in programare pe care am prins-o in timpul activitatii mele de programator a fost OOP-ul. Intr-adevar, structurarea logica a codului si modularizarea implementarii duc intretinerea si modificarea codului la un minim, ca sa nu mai vorbim de reusability. OOP-ul l-am simtit. Spre deosebire de OOP, ce este .NET si de ce traiesc fara el? | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|