![]() |
| ||||||||
| Notices |
| View Poll Results: care credeti ca este viitorul in programare ? | |||
| Java (si tehnologiile aferente) | | 118 | 38.82% |
| .NET | | 125 | 41.12% |
| altceva (exemplificati) | | 61 | 20.07% |
| Voters: 304. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #1082 (permalink) | ||
|
pai sa contrabalansam atunci: aprox. 200 de programatori (printre care si yours truly) care lucreaza java/j2me si c++ - mobile, symbian, console. nici o urma de c# sau .net (ma rog, exceptind cele 5 linii de cod pe care le'a scris intr'un tool - singurul de altfel scris in c#). locul faptei: gameloft
__________________ red birds will fly out of the east and destroy paris in a night | |||
|
| | #1083 (permalink) | ||
|
Eu propun ca sursa start -> programs. Cind fac asta, la mine gasesc un singur soft care nu-i scris in C/C++: Azureus. Nici urma de .NET. Ca sa previn urlaturile legate de "aplicatii web", eu folosesc gmail si 2 wiki-uri facute cu wikimedia la birou, adica iar liniste in tabara .NET-ului. Eclipse, NetBeans si restul aplicatiilor pentru facut aplicatii nu se pun din motive, sper, evidente. La fel si control panel-urile lu' ATI si Nvidia, ca alea-s exemplul perfect de aplicatie care sufera groaznic de cind s-a decis un mintos s-o treaca pe maretul framework.
__________________ Scarbit de fapta ta cea rea Degeaba plangi, acum, copile, Ci du-te'n casa-acum si zi-le Parintilor, isprava ta. | |||
|
| | #1084 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
![]() Ca idee:
__________________ d*L*b Last edited by Comanche; 24-09-2007 at 13:39.. | |||
|
| | #1085 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 |
daca la .net ai observat ca "stringul respectiv apare şi cu alte ocazii", la java te-ai uitat? uite aici: http://bestjobs.neogen.ro/?bj_nl_p=s...0&search=Cauta in primele 20 de rezultate intoarse regasesti: -1 economist (la o firma care lucreaza cu java)-6 posturi de dezvoltatori ASP.NET (la cerinte apare si Java Script)-1 php-ist -1 database developer -1 flash/action script -1 c++ -restul sunt legate de java
__________________ Who forgot to close the gate? Who let me out? | ||
|
| | #1087 (permalink) | ||
|
asadar, dark, nu esti un fan openoffice? cu eclipse...ce sa zic, vezi cine face parte din eclipse foundation ca sa vezi sustinerea de care beneficiaza. ma gindesc ca daca ibm, google si oracle sustin un soft scris in java, ceva ceva tot trimite un mesaj despre ce se intimpla in ograda lor. una peste alta, abordarea "hai sa vedem ce am instalat" e...ma rog, irelevanta. vezi aici, legat de java, o sumedenie de proiecte, printre care tomcat, struts, ant. sincer, majoritatea mi se par limbi straine, n'am folosit decit ant si indirect xerces de acolo (fiindca era requirement la ant parca), dar asta nu insemna ca restul nu sint folosite, nu sint utile sau nu ne dam nas in nas cu ele zilnic. la fel si ruby on rails sau alte tehnologii web-related pe care o parte din noi nu vom apuca sa la smotocim nici macar la nivelul "hello world!11!!!" (ok, eu nu o sa apuc vreodata).
__________________ red birds will fly out of the east and destroy paris in a night | |||
|
| | #1088 (permalink) | ||
|
Nu, n-am OpenOffice instalat. :) Nu cred ca abordarea cu sa vedem ce-i instalat e irelevanta. Sigur ca nu putem spune nimic uitindu-ne doar la ce am EU instalat, da' poate ne uitam ce aplicatii foloseste lumea in general. Ca pina la urma "viitorul" ala sta in aplicatiile care se fac si se folosesc, nu in faptul ca in Haskell poti face liste infinite. :) Nu spun ca Eclipse-i prost, spun ca nu-i o aplicatie pentru end-user. Pe acelasi principiu nici ant, tomcat si RoR nu prea conteaza, ca-s tool-uri pentru facut alte aplicatii. Ce aplicatii folosesc end-userii aia? Misuna .NET-ul si Java pe desktop? Sigur, nu exista doar aplicatii desktop, d-aia am bagat si chestiile web-based cu care ma dau. Eu nu folosesc aplicatii mobile, dar sint convins ca acolo Java e "tata lor". Eu sint de parere ca pentru a se produce revolutia aia care se tot anunta, trebuie sa apara aplicatii facute cu tehnologiile si limbajele respective. Au aparut? La ce lucreaza toti aia care se angajeaza programatori in C# pe bestjobs? :)
__________________ Scarbit de fapta ta cea rea Degeaba plangi, acum, copile, Ci du-te'n casa-acum si zi-le Parintilor, isprava ta. | |||
|
| | #1089 (permalink) | ||
| Quote:
btw, ce zici de xna? se impune sau nu peste facutul de jocuri de pc/xbox?
|
| | #1090 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2004 | Quote:
| ||
|
| | #1091 (permalink) | ||
|
RAN: pai nu, ca-i o singura aplicatie, ii zice BIOS. :) Conteaza sa fie multe aplicatii si sa fie si raspindite in acelasi timp. O singura aplicatie foarte raspindita nu inseamna nimic, la fel cum multe aplicatii cu 3 utilizatori sint irelevante. Pe acelasi principiu nu se pun nici OS-urile, ca intr-adevar Windows e foarte raspindit, da' e o singura "aplicatie" (daca pot sa-i spun asa), si oricum daca-l pui in cintar se debalanseaza tot, ca evident nu se vor scrie kernel-uri prea curind in Java, C# sau Ruby. E alta liga, sau nisa daca vrei. Karg: cred ca XNA are un target: indie si XBLA. Nu-si propune AAA si nici n-ar avea vreo sansa. Pe XBLA va avea atita succes cit vor avea jocurile facute de hobbisti, ca pentru ei e singura metoda de a-si pune jocurile pe consola aia. Pe PC se vor scurge probabil unele din eventualele succese de pe XBLA, da' probabil va fi irelevant in "the big picture": sute de mii de proiecte incepute si poate una-doua chestii terminate la care sa te poti uita fara sa te doara mintea. Nu cred ca "managed" a fost gindit pentru domeniul asta si nu vad ce aduce pozitiv in el (despre punctele negative insa putem discuta pagini). E pentru aplicatii desktop; acolo l-as cauta, da' cum ziceam, nu-l gasesc. :)
__________________ Scarbit de fapta ta cea rea Degeaba plangi, acum, copile, Ci du-te'n casa-acum si zi-le Parintilor, isprava ta. Last edited by Dark; 24-09-2007 at 17:56.. | |||
|
| | #1092 (permalink) | ||
Pe platforma Windows, viitorul aplicatiilor Line of business si chiar si al altor tipuri (uau!) se afla in .NET. E simplu de programat, suficient de puternic si de performant. C++ e greu de configurat si folosit, va scadea in popularitate odata ce cresc in performanta celelalte. Java... nu pot sa spun ca imi pasa. Din fericire lumea software este mult mai mare decat desktop/web/.NET/Java/etc si pentru cei cu abilitati potrivite vor exista suficiente oportunitati. PS: domeniul web nu ma preocupa atat de mult, probabil ca de acolo lucrurile arata diferit, mai ales la Java / Ruby, Python, etc. | |||
|
| | #1093 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Ascending the Planes |
Google zice ca in momentul de fata cele mai populare sunt Java, C, VB, PHP si C++. Nu stiu cu cine sa votez acum, sa zic ca va fi in putere si peste 5 - 10 ani, dar vreau sa-i contrazic pe cei care voteaza .NET datorita platformei Windows. Si Windows-ul poate sa se duca, cum s-au dus si altele. Iarasi legat de viitorul programarii, as vrea sa-i intreb pe cei mai versati decat mine care e treaba cu VB. Eu l-am folosit putin, si am incercat sa invat cateva chestii sa ma descurc in el, si il gasesc abject. Nu ma prind de ce e asa de popular, in special in conditiile in care C++ / C# pot face tot ceea ce face el.
__________________ Twisted and perverse are the ways of the human mind. Speaker for the Dead, Orson Scott Card | ||
|
| | #1094 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2004 Location: Cluj-Napoca |
Cu riscul sa ma repet - chiar are importanta ce limbaj e mai 'popular'? Cat timp cineva e productiv si profitabil folosind un anume tool, nu conteaza ca unealta se cheama Java, C#, VB.Net, C++ sau Delphi.. In toate s-au realizat si se realizeaza sute de mii de aplicati folosite cu success de multe firme din lume, deci nu statisticile conteaza, ci oamenii ce realizeaza acele aplicatii.. Sincer, un viitor cu un singur limbaj de programare care sa ajunga la o majoritate covarsitoare (peste 80% de ex.), indiferent care ar fi acel limbaj, mi s-ar parea un viitor sumbru.. ![]() Quote:
| ||
|
| | #1095 (permalink) | ||
|
nu apare ma linq in 3.5?.. sa vezi atunci ce o sa ii "fu*k'em in the ass" pe jablalisti cu hibernateu` lor si alte cacaturi de orm-uri port(fur)ate pe .net de am ajuns sa punem oracle pe w2k3.. nu-i mai suport pe astia de la ibm!! era sa uit .. viitorul programarii va fi un visual designer .. evident marca micro$oft cu drag and drop and stuff..
__________________ breaking news: today, a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration, that we are all one conciousness experiencing itself subjectively, there is no such thing as death, life is only a dream, and we're the imagination of ourselves... now here's tom with the weather. Bill Hicks | |||
|
| | #1096 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2004 Location: Cluj-Napoca | DLINQ va aparea odata cu C# 3.0 si .NET Framework 3.5, dar va fi doar un alt O/RM de data asta cu suport de la MS - lucrez zilnic cu .NET, dar nu voi sari in sus cand va aparea DLINQ cat timp si acuma pot folosi NHibernate, ActiveRecord.Net, LLBLGen Pro, Idea Blade etc., fara probleme..
| ||
|
| | #1097 (permalink) | ||
|
va doar un alt.. pff este de zej de ori mai jmecher k nhibernate sau AR care si-ala e tot un hibernate.. ce mai .. o sa rupa
__________________ breaking news: today, a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration, that we are all one conciousness experiencing itself subjectively, there is no such thing as death, life is only a dream, and we're the imagination of ourselves... now here's tom with the weather. Bill Hicks | |||
|
| | #1098 (permalink) | ||
|
Nu vad sa moara C++ pe Linux/Windows din cauza QT-ului care e "swiss army knife-ul" oricarui programator in C++, din cauza faptului ca [nu e cacofonie!] KDE 4 va putea fi portat foarte rapid pe Windows datorita backbone-ului QT4 care a devenit un "animal" in privinta portabilitatii. "Micuta" librarie QT chiar a facut multe in domeniul portabilitatii Win/Linux [dpdv. al environ. grafice in special, avand in acelasi timp si tot suportul necesar de a face I/O pe ambele sisteme.]. Scuzati argumentatia din punct de vedere al "proiectelor" construite in acest limbaj. :P Sincer, nu vad sa moara nici C. Baselayout-2 nu mai este scris in bash, ci in C. Freakin' C. Motiv: e compilat, urla performanta si indiferent de cat de repede avanseaza procesoarele cred cu sinceritate ca mania multora va ramane performanta, "stoarsa" chiar si din ultimul registru. Deci, avem cativa canditati: - C++ - C. - limbajele Web. Restul sunt povesti de adormit copiii cand le spui "uite ce smecher e tata, stie paispe' limbaje dar nu exceleaza la nici unul.".
__________________ "Ele vin starnite de o primejdie ca de sfarsit de veac, si in spaima lor de necunoscutul barbat, se cred miresele mortii." | |||
|
| | #1100 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2008 |
programarea interpretata eu zic ca o sa cam ramana in urma insa pana atunci mai sunt alte lucruri de luat in seama cum ar fi faptul ca sun system a achitionat mysql, dupa cum stim mysql este foarte folosit in lume, pun pariu ca ei vor face o concurenta mult mai mare firmei adobe, mai exact flash-ul. eu vad java de viitor dar pana atunci php & mysql + flash voi de js ce parere aveti ? e suportat de orice browser dar e la fel ca css & xhtml plin de incompatibilitati.... | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|