![]() |
| ||||||||
| Notices |
| View Poll Results: care credeti ca este viitorul in programare ? | |||
| Java (si tehnologiile aferente) | | 118 | 38.82% |
| .NET | | 125 | 41.12% |
| altceva (exemplificati) | | 61 | 20.07% |
| Voters: 304. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #121 (permalink) | |||||||||||||||||||||
| Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
In plus, din moment ce e vorba de doua "limbaje", se poate face analogie intre ele, fie ca-ti place tie sau nu asta.Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
![]() Noroc ca "argumentele" tale sunt logice si complete ![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
| ||||||||||||||||||||||
|
| | #122 (permalink) | ||||||||||||||||||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent | Quote:
Quote:
Quote:
Te rog sa-mi citezi unde am spus eu ca nu EXISTA altceva. Quote:
Iti citez din posturile mai vechi : "Ba da, este bad analogy in contextul java vs c++ ca si profitabilitate, impact, etc. Este bad analogy in contextul in care noi comparam doua limbaje orientate obiect si ii citam pe Soustroup, pe Stepanov, etc. Simplul fapt ca VB este tot un limbaj si ca ti se nazare tie ca e [/i]similar[i] (corectie cf. post preceden) in vreun fel cu Java NU este un argument valabil ca sa poti aduce VB in discutie sistematic." Psychogenetic Fallacy Credeam ca e o discutie obiectiva si nu pe "placute". Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Pe baza unui post care nu am pretins niciodata ca e altceva decat ilogic si ironic. Pe de o parte te lasa rece, pe de alta parte dezbati cu prima ocazie. Ia sa vedem, copii, ce zice "psihologul" la treaba asta ? Quote:
mmm, just heating .... heads are gonna roll | ||||||||||||||||||
|
| | #123 (permalink) | ||||||||||||
| Quote:
Burden of proof te cheama ![]() Quote:
- apropo, exista o compilatoare C++ open source, si exista o gramada de cod si librarii C/C++ open source - sa le pui in aceesi oala cu Java e distractiv ):"sigur ca se decide intre platforme tehnologice si nu intre limbaje in speta intre tot ceea ce inseamna open source + Java/J2EE si Microsoft cu .Net" Se decinde intre si intre... Unde e si acel altceva? Quote:
Quote:
N-am putut folosi C# pentru compararea cu Java, pentru ca ala inca nu a apus, nici macar nu a trecut suficient timp sa se observe o tendinta Trebuia sa folosesc un limbaj care a fost in voga de mai demult, si a avut caracteristicile java cand e vorba de ceea ce invoci tu ca argumente: reclama, bani, invatare usoara, o gramada de "programatori" care-l indrageau, etc...Quote:
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
| |||||||||||||
|
| | #125 (permalink) | |||||
| Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Daca-ti raspundeam cu aceeasi moneda, poate insemna ceva...
| ||||||
|
| | #126 (permalink) | ||
|
Aaroman get your head out of your ass so we can talk....you're stucked? ... ..try harder...harderrrr. OK...that's better. ![]() Dude daca ai fi interesat de viteza, dupa cum spui, atunci ai coda in asm au, in cel mai rau caz, in C. Nicidecum in CPP. Pentru viteza OOP e overkill. Principalul motiv pt care marea majoritate a applicatiilor desktop sint scrise in C/CPP e ca OSurile sint scrise in C. De aici decurg 2 avantaj : inseamna ca C/C++ sint singurele limbaje din care poti lucra "nativ" cu APIul Osului respectiv si, mai important, combinat cu #include ai access direct/imediat la APIul respectiv. Celelalte limbaje au nevoie de wrappere gen JNI,P/Invoke etc. C o completare la chestia cu OSul...check this out (http://longhorn.msdn.microsoft.com/ ). E un draft al noului managed WinAPI pe care, culmea...nu il vei putea folosi din C++ (doar MC++). Deci lucrurile incep sa se miste... Ar mai fi si faptul ca C are pointeri...pentru unele applicatii (de ex app grafice) C/C++ sint singurele limbaje potivite. Poate aici ar reusi si C#ul sa se strecoare.. Ultimul motiv ar fi faptul ca nu ai "dpdv tehnic" alta solutie...daca scrii device drivers (or any ring 0 stuffs) pur si simplu nu ai de unde alege.. Tu esti penibil pt ca incerci sa ne convingi ca C++ este potivit pentru orice gen de applicatii.... Legat de ".NETul ala e scris in .NET". Well...da..class libul e scris in managed code (cam ~ 85 in C# si restul in MC++). VMurile nu sint scrise in managed code din cauza a "chicken and egg" problem. Si pt ca ar fi downright stupid.. ![]() Vad ca nu ai comentat nimic de C#....Nu fii sfios. PS : Nice touch Karg.. chestia cu The TAO of Programming...
__________________ put a stake thru my heart and drag me into sunlight | |||
|
| | #128 (permalink) | |||||||||||
| Quote:
![]() Quote:
1. Presupui ca n-as programa in C si asm, ceea ce-i fals. Programez si in asa ceva. 2. Faptul ca CPP ar fi numai OOP iarasi e o presupunere nefondata. Poti folosi CPP fara sa programezi OO. STL face parte din CPP, si nu-i OOP in sensul clasic. Cel putin asa sustine cel care a creat libraria, si eu n-am chef sa-l contrazic ![]() Si ceea ce probabil nu stiai, poti programa OO in C. Daca ai vreo nelamurire la ce ma refer, uita-te un pic peste implementarea widget-urilor din X (de exemplu arunca o privire peste fisierele include pentru motif, sunt sigur ca o sa te prinzi). Numai ca nu-i tocmai elegant Insa C nu te impiedica sa programezi OO...Poate vreau si performanta C si eleganta CPP? Faptul ca tu spui ca nu e performant nu inseamna ca nu e, vezi mai jos. 3. OOP nu e chiar asa de overkill precum presupui tu cand e vorba de CPP. Pe portiunile unde chiar am nevoie si de diferenta aia de viteza (daca exista), pot programa si in C pur. 4. Viteza in anumite cazuri e mai mare in CPP decat in C. N-ai decat sa verifici functia qsort din libraria C, impotriva analogului din STL. Ai sa afli cu surprindere ca versiunea C++ e mai rapida, datorita expandarii inline a template-ului, care evita apelul de functie (ma refer la functia pentru comapare) din C. Poate incerci link-urile astea inainte de a face afirmatii nefondate: http://root.cern.ch/root/Benchmark1.html O sa vezi ca respectiva librarie se pune cu Fortranul in domeniul in care Fortranul e tare... Asta-i pagina principala: http://root.cern.ch/root/ Si acolo scrie "An Object-Oriented Data Analysis Framework", sper ca-ti spune ceva ![]() Sau poate incerci: http://www.osl.iu.edu/research/mtl/, The Matrix Template Library, si uite aici niste teste de performanta (obtinuta tocmai datorita folosirii template-urilor, care din pacate nu exista in C, asa ca nu prea poti sa "stick to C" daca vrei performanta): http://www.osl.iu.edu/research/mtl/performance.php3, unde se vede destul de clar ca si asta se pune cu Fortranul. Quote:
Lasand gluma deoparte, era corect sa spui mai degraba ca asta e credinta ta ![]() Quote:
Oricine stie niste limbaje cat de cat stie asta. Quote:
Quote:
Ai auzit de ado? Sunt sigur ca da. Da' de oledb? Daca nu agreezi C++ probabil ca nu... Stii ca ado e doar "on top of oledb"? Am scris un provider oledb si am si provider ado si ado.net for free Asta-i avantajul folosirii nivelelor mai coborate.Quote:
Quote:
.net nu e acelasi lucru cu C#.Quote:
sau C++)sunt scrise ![]() Probabil pt ca e downright stupid pentru ca asa spui tu. Quote:
), trebuie sa recunosc asta, insa asta nu face C# un limbaj mai bun decat C++. Nu aduce nici o pradigma noua in programare, pur si simplu aproape toate criticile aduse Java i se aplica (cu unele exceptii, dar apar alte critici noi, tinand seama ce e vorba de ceva ce tine de Ms ).Quote:
Last edited by aaroman; 07-01-2004 at 22:20.. | ||||||||||||
|
| | #129 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2001 Location: nowhere |
my godness !!!!!!!!! ce chef de argumentat aveti mai baieti.... dar nu e vorba de nici un premiu aici :-) hai ca am glumit. VA ROG NUMAI, SA FITI MAI CONCISI. daca e sa trag o concluzie, atunci ar fi ca C# are si ce trebuie din C/C++ (atrag atentia in special la pointeri), dar si ce trebuie din Java (in special GC). imi pare rau sa spun, dar parerea mea despre OpenSource este ca e bine sa existe ca si complement la MS, dar niciodata nu va domina pentru simplul motiv pentru care nu a rezistat nici comunismul. (acum am sa ma tin bine in scaun, fiindca stiu ca veti sari pe mine). Quote:
deci C# e .NET, cel putin asa cum vad eu lucrurile, la nivel de MSIL(Intermediate Language).
__________________ what's cooking here, guys !? | ||
|
| | #130 (permalink) | ||||
| Quote:
Quote:
![]() Quote:
![]() Ai STL in VB.NET? ![]() Quote:
Poate l-au rescris in C# de cand am eu informatiile C# e un limbaj, .net e in principiu o biblioteca, asa ca C# nu e .net. | |||||
|
| | #131 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent |
Hmmm. Toata chestia asta incepe sa nu ma mai amuze, ceea ce nu e un semn bun. Deja posturile sunt complet offtopic, destinate mai degraba unui articol de fond in 'Fallacy Magazine' decat unui thread despre tehnologiile care vor domina IT-ul in urmatorii cativa ani (ca mai mult nu prea se poate fabula, vorba lui Karg). Stiu ca o sa sune a 'tovarasa invatatoare, el a dat primul'. Dar, daca Aaroman ar fi acceptat propunerea mea de bere si am fi incheiat amiabil discutia, threadul arata cu totul altfel. In loc de asta, a inceput sa arunce dispretuitor cu epitete gen 'amatori', 'neaveniti' si 'sapatori de santuri'. Care sincer constituie o insulta, chiar daca nu o insulta adevarata ci una de semidoct snob (na!). Lucru care a avut darul sa-mi trezeasca o oarece uimire nervoasa. Nu ca as fi eu bantuit de complexe de inferioritate, sau cel putin asa cred pentru ca pana acum it never crossed my mind. Si nici pentru ca m-as fi trezit eu, cruciat fara de prihana sa apar onoarea inginerilor electronisti. Vorbesc evident de generatiile mai recente si nu de singurul electronist pe care-l stie Aaroman, pensionarul de la 6 care-i repara televizorul cu tuburi (da, Aaroman, e umor, nu, nu e argument, fallacy? posibil). La urma urmei hai sa fim seriosi. Am terminat in primii 10, am facut un doctorat in Franta, am lucrat pe proiecte la firme cu care Aaroman intra in contact doar in visele sale erotice, si actualmente imi castig viata binisor. Pe Java. Soarta. Nu cred ca am de dat vreo explicatie cu privire la opiniile mele sau de convertit vreun dogmatic incapatanat, ca sa-si dea jos grilajul din fata ochilor. Dar, dracusorul ala mic si sadic m-a impuns in fesa. "Go get him, hit him, hit him" mi-a soptit. Ceea ce am si prestat. Spre meritul lui, Aaroman e un sparring partner de exceptie. Surprinzator de calm (sper sa nu-mi taie rotile de la masina cu prima ocazie ) si de rezistent, el incaseaza cu o liniste vecina cu dementa. Lovituri in fata, in gat, in piept in stomac si chiar sub centura, nimic nu are efect. Zambetul tumefiat al lui Aaroman rasare sistematic inapoi in ring, la fel de predictibil ca o invarianta fizica. Meciul nu se incheie niciodata prin knockout cu el.Problemele ar fi doua : una, ca devine plictisitor. Rumegam in cerc aceleasi argumente de vreo cateva posturi bune si e clar ca nu exista nici convergenta si nici nu putem naviga spre domenii mai interesante. A doua problema este real life-ul care isi face simtita prezenta cu vehementa : deadline-uri, livrari, stabilizari de versiuni. Iar o zi de lucru intrerupta de 5 ori (!) ca sa citesc mailurile lui Aaroman si sa-i raspund (chiar daca nu imi ia mai mult de 7-8 minute) sincer nu poate fi productiva. Macar 3 ore sa ma desprind complet de bruiajul exterior (telefon, mail, im, etc.) ca sa pot intra in zona si sa galopez o cantitate consistenta de cod. Asadar, sunt nevoit sa o las balta, sa abandonez, sa cedez, spuneti-i cum vreti. De data asta cat se poate de 'pe bune'. Si il anunt pe Aaroman : ai castigat, ai dreptate. Felicitari. Du-te acasa, culca-te. Lasa-ne. Lasa-ne. Lasa-ne. Pentru ca se pare ca e un thread popular, imi cer scuze celor pe care i-am plictisit, ii asigur pe cei care s-au amuzat ca altadata o voi face si mai lata si va salut pe toti 'lurkerii', asa in general. Si ca sa nu fiu complet off-topic, inchei cu cateva sfaturi pe domeniu (primite de la altii si extrem de utile si pentru mine, vi le livrez in vrac) : 1. Cititi macar o carte noua tehnica pe trimestru. Ceva nu neaparat legat de munca in curs si o aparitie cat mai recenta. 2. Incercati sa invatati un limbaj nou in fiecare an. Compilat, interpretat, nu conteaza. Orice are sintaxa si misca e bun. Treceti de faza helloworld totusi ![]() 3. Mai ales ca debutanti, rugati pe cineva mai experimentat sa faca un code review pe ce scrieti voi si sa va critice fara mila. O experienta lejer traumatizanta, dar FOARTE utila. 4. Fiti toleranti si fara prejudecati, nu catalogati oamenii dupa ce e 'scris in frunte'. Fara nici un fel de gluma, un fost co-echipier de-al meu, un tip inteligent si cu mult bun-simt, absolvent de (atentie!) SILVICULTURA castiga cam 200USD/zi ca si consultant pe tehnologii SAP. Da, in Romania. Sigur, nu ajunge la 'salarul' lui Aaroman, dar eu zic ca s-a descurcat binisor. Adevarul e ca si eu sunt un pic invidios ![]() 5. Invatati sa lucrati IN ECHIPA. Este vital. Proiectele mari nu se fac intr-un "one-night stand" cu laptopul pe colacul de la buda, ci in echipe mari, cu scule standardizate, control strict de versiuni, proceduri de urmat, etc, Acolo nu exista mofturi, individualism, superstaruri, doar productivitate, metrici, calitate. 6. In meseria asta e bine sa fiti umili. Niciodata nu stiti 'totul, foarte bine'. Mereu aveti cate ceva de invatat de la vecinul care clapoteaza vizavi. Cel mai perfect novice poate oricand sa va surprinda cu o idee stralucitoare de optimizare, cel mai batran cobolist va poate oricand lasa mat cu o propunere de arhitectura care rezolva problemele cu care va chinuiati de zile bune. Sunt niste mici tips-uri complet Java (si .Net)-unrelated, dar utile pentru cei ce demareaza o cariera in IT. Ca doar cam asta e unul din ideile thread-ului. Ciao. | ||
|
| | #133 (permalink) | ||||||||||||||||
| Quote:
Quote:
Daca ai fi citit cu atentie posturile, ai fi aflat ca nu e vorba de absolut toti programatorii in java ori C# (doar am programat si eu in chestiile respective ocazional ), ce doar despre o majoritate a lor. La fel ca in cazul Visual Basic, simplitatea unui limbaj atrage dupa sine si aparitia "programatorilor" facuti la norma. Ca-ti place tie sau nu.Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Puteai sa pui si tu acolo vreo trei doctorate, daca doreai sa ma impresionezi ![]() Si apropo, stiu un inginer electronist care tocmai isi da doctoratul in electronica (deci in domeniul lui). Spre surpriza mea l-am auzit intreband un radioamator "cum e aia unda stationara in antena?", asa ca nici chiar doctoratul nu e o garantie ![]() Apropo, si ala a fost in Franta cu o bursa (probabil pentru a dovedi ca tinerii din ziua de astazi sunt la fel cu aia de pe vremea lui Caragiale ), samd, si chiar a cochetat cu programarea. Ar fi prea mare coincidenta ca tu sa fii chiar ala , insa respectivul o face pe asistentul universitar, asa ca nu cred ca-i cazul...Quote:
Quote:
Quote:
![]() "Argumentele" tale ilogice nu se pot numi "lovituri". Decat daca sunt lovituri pe care ti le-ai tras tie insuti. Quote:
![]() Quote:
Design Patterns de Gamma s.a. merita citita. And so on...Cu alte cuvinte, cititi cat mai multa teorie, lasati sintaxa pe seama programatorilor facuti la cursuri de doua saptamani. Quote:
Quote:
![]() Quote:
Consultantul ala programeaza? Si daca o face, ce te face pe tine sa crezi ca cineva te si crede daca tu spui ca ala ia $200/zi ![]() Quote:
Quote:
|