![]() |
| ||||||||
| Notices |
| View Poll Results: care credeti ca este viitorul in programare ? | |||
| Java (si tehnologiile aferente) | | 118 | 38.82% |
| .NET | | 125 | 41.12% |
| altceva (exemplificati) | | 61 | 20.07% |
| Voters: 304. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #161 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
| |||
|
| | #162 (permalink) | ||
|
LOL, tocmai m-am uitat putin peste specificatiile C# 2, alea cu generics. Nu ma pot abtine si citez aici: Quote:
![]() Si exista o gramada de restrictii, ceva valid in C++ e imposibil in C#, de exemplu: template<class T> class Test : public T { template<class X> class Nested { void Test(T& t, X& x) {}; }; }; Aici am folosit doua lucruri imposibile in C#, si anume parametrul template folosit ca si clasa de baza, si ceea ce ei numesc "nested types in generic classes". | |||
|
| | #163 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent | Quote:
Quote:
Integrarea e un subiect foarte fierbinte si sunt firme care s-au cladit from rags to riches in cativa ani, pe aceasta tema. Pana una-alta Shadowfax exista si e utilizabil, iar Microsoft sta la baza unei mari parti din specificatia SOAP si este membru solid un WS-I. Biztalk este un bun exemplu de "SOA avant SOA" si nu e doar o implementare de referinta, ci un produs cat se poate de serios, chiar daca subapreciat (dar vandut la suprapret conform obiceiului MSFT). Obiectele .Net beneficiaza in mod NATIV (chiar din CLR) de servicii SOA-compliant, cum ar fi marshalling infrastructure, data structure management, si service discovery, spre deosebire de Java unde totul este scris in Java deci nativ din parti. Poate si de aia produsele de SOA ale competitiei MSFT gen Bea Workflow, Iona Artix si Webmethods Fabric sunt chiar si mai scumpe decat Biztalk (evident, nu se stie cu precizie ce ne coace Microsoft pe tema asta ...).
| ||
|
| | #165 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2003 Location: Pitesti |
aaroman, interpretezi mesajele aiurea, tu iei o idee si te apuci sa o macelaresti cum vrei tu. As aprecia daca ai citi in ansamblu. La comentariile tale absolut idioate habar nu am cum sa raspund. Banii sunt la Microsoft nu la tine, asa ca este treaba lor pe cine jefuiesc. Pe mine nu ma deranjeaza jaful lor. Eu nu am un procesor RISC si nu shtiu cum sa il programez. Eu am momentan un procesor AMD si nu am nici un motiv sa ma despart de el in favoarea unui procesor RISC. Si nu shtiu pe nimeni momentan care ar renunta la x86-ul pe care il au ca sa isi ia un RISC. Ma doare fix in de RISCU tau.Lisp si Prolog nu au fost construite pe ideea profitului. Ele au aparut ca nishte realizari academice, si s-au dorit a fi doar o noua paradigma, nimic mai mult.
__________________ Hide your face for ever... Dream and search for ever... | ||
|
| | #170 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent |
Discutia asta cu multiple inh vs delegation poate dura secole. Eu zic doar ca mai mult cod e mai bine atunci cand e mai clar si mai usor de "mentenat", pentru noi lopatarii . the rest is silenceDaca as scoate bani mai multi ca poet, as presta... As fi insa un poet inca si mai prost decat sunt programator. | ||
|
| | #171 (permalink) | ||
|
adi[CG] 1. Pentru xml serialization exista suport in BCL deci nu ai nevoie de 3rd party stuff pentru asa ceva. 2. No....toata ideea SOA/Indigo e ca NU ai nevoie de "we're after your money company big server integration crap". Toate ideea cu Indigo e ca tu iti scrii codul FARA sa stii end pointul. Iar cel care iti consuma "serviciul" il poate consuma folosind web services, remoting, msmq, chiar si plain sockets. Daca ar fi fost nevoie de "integration server" pentru SOA, nimeni care lucreaza in .NET n-ar fi dat nici 0,5 euro cents pe el. ![]() . Chestia e ca sub J2EE oamenii s-au obisnuit cu "diferite servere pentru diferite chestii" ![]() ....sub Vindoz/NET totul e "taken for granted". Shadowfax e inca prea "crud" ca sa poata fi folosit la ceva serios. aLeXb "Standardizarea este pur si simplu o chestie de marketing in cazul lor". <sarcasm> Spre deosebire de WORA* ? ISO C# e o chestie FOARTE buna pentru evolutia limbajului. Ceea ce nu intelegi tu e ca standard ISO != WORA* != Gosling's operator overloading is bad but we can still overload + for strings." </sarcasm> aaroman "Te anunt ca un progeram obiectual C++ se compileaza in cod masina care este perfect traductibil in asm. Unele compilatoare genereaza si asamblare la dorinta... Vrei sa spui cumva ca asm-ul rezultat nu mai e OO, daca codul sursa e OO?" LOL. In aceeasi ordine de idei toate limbajele de programare sint la fel. In oricare din ele ai scrie Hello World rezultatul e acelasi... ![]() ![]() ![]() ![]() *Write Once Run Around debugging everywhere.
__________________ put a stake thru my heart and drag me into sunlight | |||
|
| | #172 (permalink) | ||
| Quote:
![]() Sau daca eventual chiar si programul ala "Hello World" crapa aleator (caz in care nici macar rezultatul nu e acelasi ) sau chiar refuza sa se compileze & execute pe alta platforma decat aia continatoare de .net | |||
|
| | #173 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent | Quote:
Quote:
![]() Iar asta cu Indigo care nu are nevoie de server e o poveste. Adica brokering si queueing & stuff cine face, bunica ? OK, in loc sa am un brontozaur centralizat, o sa am un sistem highly distributed cu un mic tiranozaur ruland pe fiecare sistem. Sheesh, m-ai lovit cu paradigma. Shadowfax e suficient de copt ca sa fie folosit la invatarea unor skill-uri care iti pot aduge un ban serios in cativa ani. Dar, sigur, poate esti si tu artist si nu vreau sa te plictisesc cu rationamentele mele mercantile | ||
|
| | #174 (permalink) | ||
|
Hai sa zic si eu ceva... Daca vorbim de platforma Microsoft .NET e clar viitorul. Sunt acuma in seattle la MS pentru un lab de 64 bit. un program pur managed compilat pe 32 biti, merge perfect pe 64 - ambele platforme (si IA64 si AMD64). am incercat, am in fata un ithanium2 dual si un opteron 1,8ghz. orice alt limbaj compilat va trebui compilat sau pentu amd sau pentru ia. ceea ce e o mare pierdere de vreme. oricum, ms din ce ne-au zis astia aici, trage tare ca .net sa fie platforma majoritara in viitor.
__________________ Remember Tukayyid! | |||
|
| | #176 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
Mai trebuie de demonstrat ca ms va fi platforma majoritara in viitor, daca chiar va fi asa cum zic aia "de acolo".
| |||
|
| | #180 (permalink) | ||
|
eu ziceam pur si simplu pentru platforma ms (ce folosim toti zi cu zi). diferenta dintre compilat pentru fiecar proc si jit e ca distributia e mult mai usoara. clar compilarea nativa e mai eficienta, dar cand trebe sa mentii 3 coduri sursa pentru fiecare platforma, fiecare cu optimizarile ei - o sa fie un cosmar pentru dezvoltatori. pentru 90% din ei, ar fi preferabil sa ai un singur cod, o singura compilare, un singur set de binare care sa mearga pe toate platformele.
__________________ Remember Tukayyid! | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|