Quote:
Originally Posted by raz parintele cu tot respectul lasa-o mai moale cu camerele video ca ce spui nu e corect, asa functioneaza ele cu expunerea, o poti si seta daca tu vrei fixa, sau o lasi variabila sa faca o tranzitie. Tu probabil nu ai optiunea asta pentru ca ai o camera foarte proasta, dar ma mir pana si la modelele mai ieftine ai posibilitatea asta.
Si exagerezi si cu pretul, o camera HD care se descurca foarte bine pe lumina buna si decent pe lumina proasta, full manual costa chiar sub 1000 euro. Exista deja mod-uri pentru ele la care se pot atasa obiective de SLR. |
man, eu vorbeam de camerele consumer la care corectia expunerii se face mai greu...
si vorbesc exact, ca sa nu avem vorbe la proces, despre situatiile in care tragi afara spre exemplu si urmaresti un subiect in miscare...daca trece si soarele prin cadru la un moment dat asta afecteaza grav expunerea "auto" si exista lag...
la fel la trecerile de la exterior la interior, spre exemplu urmaresti pe cineva care intra de afara (soare) intr-un interior intunecos...
normal ca sutn camere bune la care tranzitia nu se simte, sau e foarte discreta, cat sa nu deranjeze privitorul, dar sunt si foarte multe camere consumer la care exista un ditamai lagul ...
si stiu ca exista si expuenre manuala si camere cu obiective detasabile si multe alte lucruri, ma refeream la acest aspect , la tranzitia asta care, din cate am observat eu, e aiurea...
cat despre pretz nu stiu cat exagerez, vad ca VX-urile sunt inca al dracului de folosite si nu cred ca au scazut sub 2000$ ...
n-am zis ca ma pricep la video, sincer sutn preocupat deocamdata doar de foto, am vorbit doar ce am observat din ce am facut pana acum.