Salutare
Eu am fost acum 4 zile la best buy sa imi cumpar un proiector 720p.
Aveau 2 modele optoma hd 65 (DLP)si sony bravia (3LCD)vpl aw 15. Primul costa 1200$ plus taxe al doilea 1700 plus taxe.
Ajung acasa il instalez pe primul: imagine f buna dar ceea ce ma deranja erazgomtul ventilatorului de racire .(caracteristici :1600 lumens si raport de contrast 4000:1)
Datorita zgomotului imi propun sa il schimb cu proiectorul Sony asa ca
ma duc la magazin il iau si pe asta,il instalez (nu se auzea deloc ventilatorul)
caracteristici: 1000lumens si 12000:1.
Le conectez pe amindoua la un hd dvd (optoma prin cablu hdmi iar sony ul prin componenete) pun un film hd dvd si setez dvd ul la rezolutie de 1080p/24;fac setarie (contrast luminozitate tenta tip culoare) identice si spre mirarea mea imaginea de la optoma mult mai buna(mai luminoasa si culori mai vii).
Imi zic io ca o fi de la cabluri si le schim intre ele :rezultatul fiind acelasi .
deci dupa parerea mea DLP urile au o imagine mai buna (fie ca este lumina sau intuneric in camera)fate de 3LCD uri .
Mentionez ca am utilizat ecran de proiectie alb si nu gri.
Avantaje optoma: dimensiuni mici, usor,cabluri (component si compozit) furnizate de productor ,bineinteles calitate a imaginii si pret cu 40% mai mic.
Dezavantage optoma:zgomotul ventilatorului,facut in china,fara reglaj vertical sau orizontal al lentilelor si zoom mic.
Avantaje sony: zgomot insizabil al ventilatorului,zoom mare,reglaj al lentilelor,facut in japonia
Dezavantaj : gabarit si masa apreciabila calitate a imaginii mai proasta .
Eu am ales sa pastrez proiectorul Optoma(si pe
www.projectorcentral.com) am vazut ca este pe locul 2 la populatritate intre proiectoarele Home Theater 720p
bafta
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
scuze
Am uitat sa mentionez ca am vizionat cateva filme cu dlp si nu am sesizat ''efectul de curcubeu''(am noroc).