21-03-2008, 22:07
|
#14 (permalink)
|
| |
Inca un articol despre tarantule, cel mai bine facut dintre toate!
Linkul articolului il gasiti aici si un mic quote din el: Quote:
«Am avut peste 300 de tarantule»
Vasile Andrei are, la 22 de ani, o pasiune mai puţin întâlnită: creşte tarantule. Prima tarantulă spune că şi-a cumpărat-o la 18 ani şi de atunci prin mâinile sale au trecut peste 300 de astfel de vieţuitoare. “Aduc la comandă prin asociaţii mei orice specie de tarantulă, deoarece trebuie suplinită lipsa acestor animale superbe în România” explică tânărul.
Vasile Andrei este braşovean şi studiază Stomatologia la Cluj. Pasiunea pentru tarantule i-a apărut la 18 ani:
“Văzusem filme, poze, cu aceste frumoase animale, dar nu avusesem ocazia să văd vreuna în realitate până într-o zi când a venit tata şi mi-a zis că a văzut tarantule într-un Pet Shop din Braşov. M-am dus, le-am văzut, dar nu mi-am putut cumpăra atunci că erau prea scumpe pentru buzunarul meu de elev”, îşi aminteşte tânărul.
La câteva săptămâni a reuşit totuşi să-şi cumpere cu 2,5 milioane de lei o tarantulă din specia Acanthoscurria geniculata. Dar nu s-a mulţumit cu atât: “În 2-3 săptămâni îmi mai doream vreo 30 de specii. Există 850 de specii în lume, eu îmi doream doar 30”, spune râzând studentul.
Între timp a început să cunoască pe Internet oameni pasionaţi care înmulţeau tarantule. “Am început să strâng bani şi să cumpăr. Între timp mai şi vindeam la prieteni, dar nu ca să fac vreo afacere, ci mai mult ca să popularizez aceste mici vietăţi. Îmi pun şi eu de o pizza la o tarantulă vândută”, spune Vasile Andrei.
În noiembrie 2007, tânărul şi-a făcut şi un site, www.animale-exotice.ro , prin care spune că vrea să-i facă pe oameni să înţeleagă ce este cu animalele exotice: studentul susţine că şi îngrijirea micilor vietăţi este foarte simplă. Masa este compusă din gândaci tropicali sau din şoareci:
“Este fascinant să vezi o tarantulă atacând un şoarece. Ele sunt foarte statice de obicei, dar când atacă sunt extrem de rapide”. Fără mâncare şi apă un astfel de animal poate rezista şi un an. Tânărul susţine că tarantulele se pot omorî între ele: “Spre exemplu, dacă bagi într-un terariu o tarantulă sătulă şi una înfometată există şanse ca cea înfometată să o atace pe cealaltă”.
Acum 4 ani erau foarte puţini pasionaţi, dar de atunci au început să apară din ce în ce mai mulţi. Aşa au trecut prin mâna mea cam 300 de tarantule în patru ani”, ne-a mărturisit studentul Vasile Andrei.
Tarantulele sunt membre ale familiei păianjenilor Theraphosidae (ordinul Araneida). Au corpul şi picioarele acoperite cu păr şi apar într-o varietate mare de culori, de la maro deschis spre brun roşcat până la maro închis sau negru, putând avea şi dungi sau zone de alte culori (roşu, albastru) pe corp sau picioare . Tarantulele sunt leneşe, petrecându-şi majoritatea timpului ascunse în vizuină. Devin active după-amiaza târziu.
| Sper sa il gasiti interesant!
|
|
| |