View Single Post
Old 23-03-2008, 00:00   #386
marqq
Registered User

marqq's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mir View Post
Pe scurt, NU pot sa fac pozele de nunta cu benq, chiar daca una din 2000 iese bine, si nici cu Tamronul acela NU pot sa fac pozele de nunta pe care le fac acum, ci unele PROASTE tehnic...asta e adevarul....si nici acel fotograf nu poate, si face lucru de mantuiala....asta este ! Ca nu face nimic magic sa-i creasca luminozitatea si sa-i imbunatateasca precizia AF-ului.
Pur si simplu tranteste blitzul in ochi si inchide diafragma pe la 11 sa iasa totul clar.

E o aberatie sa sustii ca poti face acelasi lucru cu scule bune si cu scule proaste. e un non-sens. De ce nu lucram toti la nunti cu benq ? Am iesi mai ieftin, nu ? Daca iid am clientului aceeasi calitat, de ce nu ?
Hai sa terminam cu aberatiile si sa discutam lucruri serioase.

marqq, tu vorbesti ? care tragi cu 50mm 1.4 la 1.4....2 fara blitz sa ai DOF ingust si imagine superba Vrei sa scapi de concurenta de sustii tamronul ala Nu cred ca ai da banii pe el never ever. )
Nu sustin Tamronul si nici benq, ci libertatea fiecaruia de a folosi ce vrea. Eu daca as avea bani as lege un setup perfect pentru mine din 2 x 5D/1Dsmk3 + 35 1.4 , 50 1.2 si 135 2.0 . Dar pentru altcineva care abordeaza fotografie intr-un mod total diferit poate ca n-ar da 2 lei pe prime-urile alea si ar lua un zoom de gen 24-105 f4 si o gramada de blitz-uri blende si filtre. Fiecare incearca sa isi creeze un stil, si lumea il cere tocmai pt stilul pe care il are. Daca exista posibilitatea ca oamenii sa te cheme pentru ca le plac pozele tale cu tamronul...e super ok. Oricum, esti nevoit sa te adaptezi la sculele pe care le ai si daca tragi constant bine cu tamronu, inseamna ca esti taticul fotografilor de nunta...inseamna ca ai invatat sa ii neutralizezi defectele, si inseamna ca tu il controlezi pe el, nu el pe tine.
Mir, eu sunt primul care spune ca nu pot face foto in "stilul" meu cu aparatura slaba. Mie (dupa cum zici si tu) chiar imi foloeste 1.4 si de obicei e combinat si cu ISO 1600. Bineinteles ca nu pot sa trag cu orice camera+ obiectiv la setarile astea. Dar daca te prind pe mess am sa iti arat o serie de poze cu 5D si 24-70 de la o nunta de fite sa te ingrozesti.

Last edited by marqq; 23-03-2008 at 00:13.

marqq is offline    Reply With Quote