View Single Post
Old 24-03-2008, 10:45   #405 (permalink)
marqq
Registered User

marqq's Avatar

Quote:
Originally Posted by parintele View Post
Nu, adica pt mine si n sudor poate fi "artist". pt ca ce face el nu e un produs de consum, la fel cum fotografii nu sunt nici pe departe toti si nici aia care sunt si artisti ca sa traiasca nu sunt tot timpul cat lucreaza "artisti"...

arta e una, productia de bunuri si servicii legate de fotografie ALTCEVA...

in orice caz si pentru un artist si cuatat mai mult pt un "meserias", furnior de bunuri si servicii "fotografice" , sculele CONTEAZA al dracului de mult...
Iar daca un artist isi paote permite luxul sa fie poet, sa transpire, sa greseasca in timpul muncii, pentru ca opera sa e livrata publicului atunci cand si doar daca el considera ca trebuie sa fie livrata, un truditor care isi castiga painea vanand POZE, pentru nunta, pentru revista, pentru iar, pentru agentia de publicitate, pt stock, pt orice domeniu care foloseste IMAGINI, acel meserias NU isi permite luxul de a nu oferi un produs la calitatea CONTRACTATA...
iar un meserias are tot dreptul sa doreasca sa utilizee scule care sa ii usuree munca sau sa il ajute sa ofere produse mai bune din anumite puncte de vedere.....

unde, cum si cat se imbina cele 2 aspecte din fotografie este o discutie mult prea vasta ca sa ajungem la o concluzie...cat e meserie si cat e talent, arta, etc...

hai sa lasam ipocrizia si fitele astea de artisti muritori de foame cu aparate vai mama lor....

arta e o treaba necontractuala, artistul are deplina libertate sa se manifeste si sa creeze, ofera sau nu publicului opera sa.

contractul e alta mancare de peste, profesionalismul impune folosirea unui minim de scule pt a putea oferi celui care plateste garantia ca macar dpdv tehnic esti acoperit, portofoliul garanteaza oarecum faptul ca stii sa si utilizezi acel echipament in mod corespunzator....
mai departe, daca ADAUGI si talent, si veleitati artistice, e si mai bine...cand si gustul CLIENTULUI e compatibil cu simtul tau de artist e o treaba excelenta....

sa nu incurcam merele cu portocalele si sa traim cu senzatia ca orice tzutzer care face poze e artist sau ca trebuie sa fie artist...mai mult, cred ca aia care cauta mai mult statutul de artist sunt cei care adesea se afla celmai departe de acest nivel.
Parinte esti pe campii.
Ce face sudorul ESTE un produs de larg consum!! Vezi masini, vapoare, aparate foto, etc, si ca sa intelegi mai bine de ce nu e arta, 80% din sudori au fost inlocuiti de roboti...Asa ca permite-mi a iti spun ca sudorum nu face arta!
Cum Dumnezeului sa spui ca arta e treaba necontractuala?? de la compozitori pana la pictori si poeti TOTI au lucrat la comanda, iar ala care nu a facut-o a fost pentru ca stilul lui nu a fost cautat si nu a avut comenzi, nu pentru ca nu ar fi vrut sa faca un leu!
Hai ca aberezi cu sudorii si cu arta
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by adipelcz View Post
Daca tu tragi la o nunta 85-90% din cadre cu un 350D si un 50 imi imaginez cum arata pozele (toate cu acelasi field of view, nu vezi nimic wide, etc). Daca ai un 50 si tragi cu el la 1.4 nu inseamna ca detii aparatura performanta.

Tot n-ai zis nimic de backup...sau ala nu conteaza?

Mi se pare ipocrizie sa vii sa predici despre aparatura performanta cum ca "stilul" tau cere aparatura performanta, dar tu ai doar chestii entry-level (cu exceptia 50-ului sa zicem).

Eu cand discutam de aparatura pentru nunta ma gandesc in primul rand la backup. Daca nu ai 2 body-uri, ceva obiective (cu care sa te descurci daca iti pica vreunul), 2 blitz-uri, etc, dupa parerea mea nu prea ai ce sa cauti la o nunta. Trebuie sa ai backup la TOT.

Si dincolo de asta, nu zic ca nu poti face cadre bune la o nunta cu un 50 1.4 si un 350D. DAR...consider ca iti trebuie si un wide bun, si ceva mai spre tele, si un body mai bun decat 350D.

Pana una alta, astept sa vad si eu o nunta trasa de tine 85% cu 50 1.5 si 350D sa vad cum e, poate-mi schimb parerea radical.
Daca as trage cu 10-10000mm tot as avea grija sa aibe acelasi "field of wiew". in proportie de 95-99%. Pentru mine e chiar un + cand imaginile au un apect normal si unitar

50 la 1.4 e pentru mine performanta. Pentru tine poate n-o fi. Am maizis in 3 alte posturi dar vad ca nu pricepi. Unde tie iti trebuie doua Mark3-uri si cinspe focale, altuia ii trebuie numai una. Nu mai stiu cine spunea pe dpreview ca l-a chemat pe yervant la nunta si ca omul a venit fara nici macar o camera...a facut pozele la nunta imprumutand diverse aparate de la invitati.Nu ma compar cu Yervant (de aia imi aduc aparatul cu mine) dar eu chiar sunt multumit de aparatura pe care o am, si desi vreau upgrade, ma descurc si cu ce am!
Ti-am pus o intrebare si nu mi-ai raspuns la ea. Ce as face cu 5D si nu pot face cu 350D?(exceptand bineinteles unghiul mai mare si rezolutia senzorului FF)
Backup la blitzuri??? eu nu folosesc blitz decat poate la o nunta pe an, si acolo doar daca sunt absolut nevoit. Cat despre backup la camera deocamdata merg la risc. Sa inteleg ca tu ai din fiecare obiectiv cate 2 in caz ca ti se strica unul?
Cauta-ma pe mess si iti arat si nunta trasa cu 350 + 50 1.4 . Mi se pare o tampenie sa zici ca pentru a trage o nunta iti trebuie body mai bun decat 350-ul. Cred ca daca m-as antrena un pic a putea sa trag nunta si cu un P&S. Infinit mai greu, dar nu imposibil.
Cred ca mai interesant si mai constructiv ar fi totusi sa schimbam subiectul discutiei

Last edited by marqq; 24-03-2008 at 10:47.. Reason: Automerged Doublepost

marqq is offline    Reply With Quote