REC 9/10 meritat. Nu numai ca dupa jumatatea filmului m-am ca**t pe mine de frica, insa nu mai vroiam sa ma uit la restul filmului. Am realizat ca isi merita nota aceasta si din cauza faptului ca am avut probleme tehnice cu playerul si a trebuit sa intrerup de cateva ori filmul, cateodata chiar in mijlocul actiunii, insa in pofida acestor dificultati, efectul filmului a fost acelasi. Am vazut mai devreme notele mari acordate si m-am gandit sa gasaesc si eu un film de groaza care sa ma sperie, ei bine am reusit. PArerea mea e ca a depasit the ring cu usurinta, cel putin pentru mine.
Ca o mica comparatie cu Cloverfield: parerea mea e ca s-au ajutat mult mai bine de modul de filmare, si efectul a fost mai intens aici. In acelasi timp, mi s-a parut si mult mai realist decat Cloverfield. Am apreciat si interviurile care dupa parerea mea nu au fost menite sa te atasezi de personaje, ci au fost menite sa te relaxeze, sa incetineasca actiunea, pentru ca efectul sa fie mai intens ulterior, tu fiind nepregatit.
Alte cateva lucruri pe care le-am apreciat sunt
Precum in toate filmele horror personajele la un moment dat au un plan de scapare: trebuie facuta acea actiune pentru a ajunge la locul x unde scapam. Pa parcursul planului personajele se intalnesc cu 'mostrul', fug oleaca, se ascund, si dupa cava timp ori le reuseste ori nu. Ei bine in filmul acesta chit ca a existat un plan, s-a dus pe apa sambetei in maxim cinci minute, adica, au ajuns ei la chei (nici nu stim daca erau cheile corecte
), dupa care, dupa ce au iesit din apartament nu au avut nici macar o sansa de a se apropia de parter, lucru care i-a adaugat o nota de realism.
Mi-a mai placut is faptul ca pe inregistrare s-a auzit clar cum ca 'fata' este incuiata in acea camera, si tipul se ruga la Dumnezeu sa nu scape, insa personajele erau prea speriate sa fie atente la inregistrare. +realism
Iar conceptul filmului este mult prea misto, si ilustreaza minunat nu numai indiferenta sociala, ci si cat de singur poate fi omul in mijlocul societatii .
Nu credeam ca o sa zic asta vreodata insa acesta este unul dintre putinele filme horror bune, pe care as vrea sa-l mai revad.