|
Buna seara. Pe tema asta am si eu unele pareri. Una dintre ele ar fi ca privind lucrurile pe scara larga dorintele voastre individuale (de a face copii sau dimpotriva, de a nu face) nu conteaza mai deloc, aici e vorba de instinct, probabilitati si de numere mari.
Niste forumisti din Romania (si doi din Franta) nu conteaza la scara globala. Cand veti aduce toata teoria la nivel practic si o veti putea aplica la scara larga (a se citi "la numere de indivizi peste miliard") atunci e posibil sa aiba aplicare. Pana atunci veti vom discuta "la o bere".
Nu cred ca exista cineva in masura sa aiba _in_cunostinta_de_cauza_ o opinie decenta pe marginea subiectului, de unde si placerea mea de a ma amesteca in vorba. Exista teorii apocaliptice (gramezi) privind sfarsitul lumii asa dupa cum exista si teorii (cam) optimiste (IMO), vezi Kurzweil si singularitatea lui.
Mai exista si teorii care pretind ca nu avem incotro si ca genele noastre au vointa lor, independenta de a noastra, si ca ne dam degeaba cu curul de pamant. Dar mi-e lene sa scormonesc acum prin browser pentru linkuri, va trebui sa ma credeti pe cuvant.
Pana la rezolvarea practica (sau matematica) a problemei ramanem cu senzatiile si parerile subiective ale fiecaruia, de la "eu nu fac copii nici sa ma omori" pana la "eu as muri fara copii".
Disclaimer: desigur ca n-am dat click pe linkul din primul post.
__________________ The most overlooked advantage to owning a computer is that if they foul up there's no law against wacking them around a little. |