Quote:
Originally Posted by razvan2007 Adica ce vrei sa spui? Sa-l tin si in priza si cu bateria in el?
De exemplu pana acuma am folosit laptopul mai mult la priza, pe post de desktop. Nu se duce bateria daca o tin tot timpul in laptop, incarcata la 100%? Sau decupleaza ea dupa ce se termina de incarcat si nu mai intra curent in ea? |
Bateria se duce indiferent ce faci cu ea, fie ca o tii in laptop (unde cel mai mare dusman al sanatatii ei este caldura degajata de notebook) fie ca o bibilesti tot timpul si o tezaurizezi la sertar. Parerea mea este ca regimul cel mai mare de uzura il are un acumulator folosit cu salbaticie, zilnic, eventual de mai multe ori pe zi. Daca am inteles eu corect, la 100% bateria devine idle, nu mai incarca. Ideea e ca de fapt oscileaza ceva gen 99% - 100% adica ajunge la 100%, se descarca la 99% si se incarca la 100% si tot asa. Nu stiu daca am expus corect fenomenul

dar sper ca sunt pe aproape.
Dar hei, suntem o sociatate de consum, lasa bateria in laptop ca in momentul in care o sa fie pe la 60% uzura oricum o sa iti cumperi alt laptop