View Single Post
Old 18-04-2008, 15:28   #6561 (permalink)
plop
Registered User

Quote:
Originally Posted by sorrow View Post
Poate ar fi bine sa punem si o poza, doua cu acele condensatoare care pot fi eliminate sa nu se faca greseli. Totusi ...prin eliminarea lor ce se pierde? care este rostul lor in schema originala?
nu am o sursa sa-i fac poza, dar condensatoarele sunt in coltul cel mai apropiat al placii de cablaj imprimat-acolo unde intra cablul de alimentare cu 220~. se scoate doar capacul cutiei metalice a sursei, si prin miscarea condensatoarelor stanga dreapta de cateva ori se rup picioarele condensatoarelor si ies afara- nu trebuie desfacut tot si nu trebuie pistol de lipit. se pune inapoi capacul sursei si se prinde in carcasa calculatorului.
ce rol au condensatoarele totusi...? din cate stiu eu ele previn incarcarea electrostatica a carcasei calculatorului, fata de reteaua de 220V~, sau cu alte cuvinte sa nu apara diferente de tensiune electrostatica intre primarul si secundarul transformatorului de ferita din sursa de alimentare (sa strapunga rezistenta de izolatie dintre primar si secundar), ceea ce eu nu am constata practic niciodata sa se intample. de exemplu alimentatoarele de laptop nu au condensatoarele alea deoarece stecherul e normal fara pamantare, si nu s-a strapuns niciodata izolatia transformatorului din sursa,
oricum daca la tv se pune PC prin HDMI sau VGA, si se pune si antena de cablu care are masa impamantata, odata cablurile toate conectate carcasa pc e la pamantare...
daca vreti sa fiti perfectionisti, si nu aveti priza cu pamantare, recomand scoaterea condensatoarelor din sursa de alimentare si legarea carcasei calculatorului cu un fir litat de cupru la pamant;(adica un capat al firului se prinde cu un surub in spate la carcasa PC, si celalalt se leaga la pamant-la o bucata de metal ingropata in pamant, sau pt cei de la bloc legat la teava de calorifer, cu un colier de exemplu, dar zona unde e colierul sa fie fara vopsea ca sa faca contact electric bun).

plop is offline    Reply With Quote