View Single Post
Old 23-04-2008, 17:38   #18 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Asa, mi-a sosit Harmony One.

Review-uri despre ea sunt gramada pe net, o sa spun doar ce m-a impresionat pe mine.
In buna traditie Logitech, avem un hardware fabricat superb, si un software bunisor dar perfectibil.
Butoanele (fizice) sunt de milioane, sunt notiunea de buton ridicata la rang de arta. Ma refer la feedback, la consistenta, la cursa, la zgomot. Insa unele butoane sunt cam mici. De exemplu pad-ul (ala cu cele 4 directii si butonul OK la mijloc) e mic, iar buton OK e minuscul. Asta desi butonul OK e probabil cel mai folosit buton al telecomenzii. Butonul Power Off e microscopic si plasat pe stânga (naspa pt dreptaci). Alt neajuns, nu sunt multe butoane, ci cam putine. Nu ai o rezerva de butoane fizice nemarcate si customizabile, care sa fie libere mereu. A trebuit sa improvizez ca sa bag toate functiile pe care le doream, si tot am ramas cu 1 sau 2 butoane fizice lipsa.

Softul e durere. Pe de o parte beton, pe de alta parte buggy. Totul se face pe internet, si cum remarca si dtancu, nu stii niciodata când da rateuri serverul. Te poti trezi cu ecrane fara butoane de Next/Back/Escape, unde ramâi în aer (trebuie închis fortat si reînceput).

Comanda telecomenzii () prin softul PC e complexa (asta e bine, stie sa faca f multe) dar va trebui sa descoperi singur complexitatea. A se prevedea multe ore de tatonare prin meniuri, comenzi etc. Nu e cel mai ergonomic soft de parametrare. In final chiar daca e mult de munca, te consolezi ca o faci doar o data.

Softul are sclipiri, de multe ori parca îti citeste gândurile, si îti propune combinatii complicate între aparate exact asa cum sperai, la cheie. As zice ca by default, îti ghiceste 90% din intentii, restul va trebui sa le customizezi tu, scormonind la greu prin soft ca sa descoperi functiile respective si mai ales cum sa le combini.

Tot softul respectiv (care e de fapt un cont pe site-ul logitech) nu are optiune de Reset sau Back, deci daca ai modificat multe chestii si te-ai încurcat, va trebui sa apelezi hotline-ul sa-ti reseteze tot (sau sa faci eventual alt cont). Iconurile de activitati nu merg înlocuite, iar pentru a avea pe ecran canalele sub forma de iconuri (customizabile fara probleme), trebuie apasat un buton suplimentar (Favorites) altfel nu se poate. Invatarea de noi comenzi e simpla (odata ce pricepi cum functioneaza softul, adica dupa câteva ore ).

Telecomanda se stinge singura când e lasata, si are un senzor de miscare care o reaprinde automat când o iei în mâna sau o misti. Ecranul tactil e ok. Forma e ok, greutatea e ok. E WAF-friendly.

Eu am gasit-o la 120 euro (+10 transportul) pe un site belgian dar care din pacate nu livreaza în Ro (ar merita poate întrebati, ca poate nici nu credeau sa aibe clienti din est).

Una peste alta eu o consider o chestie solida, care stie sa faca multe.

EMI is offline    Reply With Quote