View Single Post
Old 11-05-2008, 11:09   #52 (permalink)
CrystalM
Registered User

Quote:
Originally Posted by Tile View Post
Cage-ul poate fi rotit la 90 de grade. Pentru aceasta e nevoie de 4 gauri strapunse in fundul carcasei si un sistem de fixare in partea superioara a cage-ului care implica strapungerea a 2 gauri in partea superioara a acestuia si fixarea de panoul frontal cu o bucata de coltar si 2 suruburi mai lungi sau 2 bucati de bara filetata.
prince igor
exista posibilitatea de rotire asa cum deja a spus Tile ceva mai sus. Totusi nu inteleg la ce va trebuie, asa cum e facuta, racirea este excelenta (in vechea carcasa cele doua HDD pe care le am, stateau la peste 40 grd C iar in asta au doar 28 - 30 grd C). Dupa cum am mai spus problema cage-ului este faptul ca este destul de fragil, are tabla subtire si fara profilare sau nervuri de rigiditate si are tendinta sa amplifice vibratiile hdd.

Am reusit si o reducere a zgomotului care provenea de la cele trei ventilatoare ale carcasei, care se rotesc cu 1200 rot/min. Prin inserierea unei diode Zenner de 5.1 V pe firul rosu al fiecarui ventilator, tensiunea de alimentare a coborat la 7 V iar turatia la 830 RPM ceea ce a redus perceptibil zgomotul. O alta imbunatatire usor de facut, a fost eliminarea grilei ventilatorului din spatele carcasei, este vorba de grila montata din fabrica (oare de ce?) cu suruburi pe ventilator.
Spre mirarea mea, desi am redus tutatia ventilatoarelor n-am observat vreo modificare a temperaturilor procesorului, placii grafice sau a chipsetului. Toate modificarile mi-au luat mai putin de o ora de lucru, iar diodele Zenner costa foarte putin (cred ca sub 1 leu/buc) la orice magazin de electronice.

CrystalM is offline    Reply With Quote