| Kairo (Pulse) (2001) 8.5/10 La recomandarea lui Denno.
Un film foarte interesant, pt ca nu este doar un banal horror rasuflat (asa cum era Shutter), ci mai mult de atat. Recunosc ca imediat dupa vizionare nu am reusit sa pun capat la capat toata actiunea/povestea filmului, aveam doar franturi de idei si semnificatii. Asa ca am sapat putin pe net si m-am luminat si abia atunci am putut aprecia in totalitate acest film. Ziceam ca e mai mult de un horror banal, pt ca fantomele respective sunt doar o metafora asupra izolarii si alienarii tot mai dese a individului intr-o lume tot mai dependenta de tehnologie, o tehnologie care trebuia teoretic sa ne apropie mai mult. Bine, filmul are o relevanta mai mare pt Japonia si poporul japonez, pt ca acolo se intalneste fenomenul asta mai mult ca in orice parte a lumii.
Revenind la film si lasand povestea deoparte, partea artistica este la inaltime, aproape fiecare cadru fiind foarte bine ales, toate sunt fara viata, cu tonuri intunecate, postapocaliptice, vizibile din ce in ce mai mult pe masura ce filmul avanseaza, lumea devine din ce in ce mai lipsita de oameni, dar efectul e f subtil, ajungand ca in final sa fie aproape pustie, in cel mai dulce stil postapocaliptic (scena cu avionul in flacari si orasul parasit a fost memorabila).
Ma rog, filmul e foarte recomandat, personal am sa il mai vad o data.
ps: daca va intrebati de ce i-am dat 8.5 si nu 9 sau 10, ei bine nu stiu ce sa zic, dar asta a fost impresia, nu pot sa pun degetul pe fix ce m-a deranjat. |