| De unde diferenta asta enorma de pret dintre UK si RO ?
Si eu am cumparat din US si UK si am ramas uimita de diferentele de preturi in special la jocurile putin mai vechi ( 2006, 2007) fata de Romania. Pana si in Romania am cumparat de la o firma care se ocupa cu modarea diverse produse la preturi normale ( cablu component, wiimote, nuncheak ).
Nu sunt utilaje de foraj petrolier, masini , tractoare , sunt banale DVD-uru, BR care incap intr-un singur transport cu ulei de masline.
Pentru jucatori ocazionali mi se pare o tampenie sa comanzi un joc din Belgia sau US dar diferenta de pret este enorma.
Eu una m-am lamurit dupa ce am cumparat tot ce tine de jocuri din Romania : de la Optimus, Megatron ( Hasbro ) pana la jocuri pe PC si console. ( Wii)
De unde aceasta diferenta ? Nu conteaza ca vinzi 100 de jocuri / luna fata de 10.000 / luna ? Nu sunt produse perisabile, pot sa zaca ani de zile in depozite fara probleme, investitie minima , castiguri maxime, returnari aproape de zero.
Nintendo, Ubisoft, EA ce fac?
Intr-o tara care se doreste a fi in UE ( jenant ) toate produsele trebuie traduse in limba romana inclusiv jocurile. Ma refer la cartile care vin cu jocurile originale ( si gasim traduse suficiente jocuri ).
Inainte de a scrie acest post am sunat la OPC si am intrebat despre jocurile Wii netraduse. Raspunsul a fost : " puteti returna produsul in 30 de zile daca nu sunt traduse in limba romana" - instructiuni , etc,...
In Cehia sunt traduse cartile si instructiunile de folosire , la fel in Polonia ! Sa ne imaginam jocuri in UE, US in limba japoneza sau chineza ca asa li se nazare celor de la Nintendo de exemplu ? Este posibil sa apara in SUA, Franta, Spania, Germania, Anglia jocuri in alta limba ? |