Fenomenul de "burn in" apare si la LCD, nu numai la CRT sau Plasma, e drept cu o probabilitate mai scazuta. In privinta orelor de functionare nu cred ca exista diferente majore intre cele 2 tehnologii. Nici lampa de backlight de la LCD nu dureaza o viata, si nu am vazut lampi de schimb in magazine.

Cred ca alegerea trebuie sa vina in principal in functie de modul de folosire: daca vrei jocuri alegi LCD, daca vrei televizor (SD) alegi plasma. Indiscutabil, pe plasma se vede mult mai bine decat pe LCD la semnal TV. In privinta semnalului HD, imaginile sunt comparabile, desi pe plasma arata mai natural.
Ca o persoana care are ambele tehnologii acasa, am constatat ca imaginea pe LCD este mai artificiala, culorile mai stridente decat imaginea oferita de plasma. Plus ca LCD-ul imi provoaca dureri de ochi si de cap dupa o vizionare indelungata. Desi imaginea la LCD este mai luminoasa decat la plasma, este totusi obositoare. Cand semnalul TV este mai slab, imaginea la LCD este oribila, cu artefacte, culori pictate, etc.
O alta problema o reprezinta ecranul: daca la plasma am sticla si pot sa-l sterg fara grija, la LCD, plasticul ala nu-mi inspira nici o incredere. Orice fir de praf poate sa lase urme definitive. Plus ca dupa o experienta neplacuta la un laptop cu pixeli morti, verific periodic LCD-ul sa vad daca nu au aparut ceva "dead pixels".
Recomandarea mea este: daca vreti televizor, luati plasma. Vreti monitor pentru jocuri si material HD, luati LCD.