Am cautat dar nu am gasit pe nimeni cu problema mea asa ca o postez aici.
Monitorul imi mergea perfect (Horizon 22'', bineinteles) pe DVI pana de curand cand am ponit calculatorul, mi-a aparut bootup screenu am selectat sistemul de operare pe Ubuntu, mi-a continuat incarcarea corect pana cand trebuia sa imi apara ecranul de login, moment in care monitorul a trecut singur in standby deoarece imi raporta ca nu primeste niciun semnal. Am restartat si mi-a dat acelasi rezultat.
Am incercat cu Windows Xp dar la fel, exact la ecranul de login a trecut in standby.
Am incercat alt calculator, crezand ca poate s-a intamplat ceva subit cu placa video (desi simptomele sunt dubioase) dar in acest caz, nici macar ecranul de bootup nu mi-a aparut.
Am incercat cu ambele cabluri conectate, DVI si VGA si sa selectez sursa ca DVI. In zadar, se intorcea automat pe VGA.
In final presupun ca e o problema cu el, sau cu cablul. Am verificat cablul si am conexiuni intre toti pinii mai putin aia doi cu rosu din poza de
aici (dintre pinii corespondenti cap-la-cap)
Se pare ca pinul normal (cel mic) este TMDS Clock - iar cel plat pare a fi Analog GND Return: (analog R, G, B) dar mi se pare dubios avand in vedere ca nu am si analog pe cablu. Sa fie astia doi pini neutilizati si problema sa fie din monitor? Momentan nu gasesc un alt cablu sa verific dar nu l-as baga in garantie pana nu ma asigur ca e problema cu monitor.. in definitv calculatorul devine cam greu de operat fara feeback vizual, nu?

Opinii?