Am jucat destul de mult timp wow si renuntasem la el de vreo 2 luni.
Acum am inceput AoC si ce vad pana acum la inceput m-a lasat placut impresionat.
Nu am parasit inca insula si cica abia de atunci incepe greul(sunt pe Fury si cica urmeaza acolo un "gankfest" de zile mari pe mainland).
Questurile sunt mult mai bine prezentate fata de wow: NPC-urile chiar vorbesc si nu iti trag o pleasca de text pe ecran. Povestea chiar o intelegi si ai interesul sa o intelegi pt ca e frumos prezentata.
Questurile sunt DIFERITE intre clase. Un fir epic am avut cu priestul, ALT fir epic am cu demonologistul. Asta cel putin la inceput, mai incolo nu stiu ce va fi...
Questurile iti apar pe harta, iti este usor sa identifici unde trebuie sa mergi si ce sa predai, nu mai stau sa instalez o cioaca de addon sau sa dau alt+tab pe thottbot sa vad coordonatele pacii.
Combatul e MULT mai bine realizat, chiar "rasfoiam" abilitatile si combatul va fi mult mai complex decat cel din wow iar asta e un lucru foarte bun. Sunt multe vraji si abilitati(par mai multe ca in wow), e prea devreme sa ne dam seama daca toate isi vor avea rostul si daca nu ne vom pierde in ele.
Grafica nu are rost sa o compar de vreme ce wow e facut in 2004. Dar cu toate astea grafica din AoC nu impresioneaza pt un joc din 2008.
Sunetele si muzica chiar m-au impresionat in AoC(in wow muzica e buna dar sunetele si voice acting-ul sunt praf), sunt mult peste multe din jocurile aparute pana la ora actuala.
Clasele: sunt oameni pe care ii poti customiza in multe feluri si ... sunt vii toti, nu mai alegi intre morti, orci, porci, vaci si alte animale.
"It's all about the money..."
Marea problema cu AoC este ca iti trebuie un sistem high end ca sa-l poti juca.
Alta problema(pt veterani) in a face trecerea de la WoW la AoC pt multi este ca au pus mult timp si suflet in WoW, ei simt ca apartin de comunitate si le va fi greu sa o ia de la 0. Unele gilde sunt cu ani vechime acolo, au pierdut nopti intregi sa omoare un boss, nu le va fi totuna sa renunte si sa se rupa...