View Single Post
Old 28-05-2008, 23:51   #992 (permalink)
MonkY
Registered User

Quote:
Originally Posted by mobutu View Post
Eu cred ca e nevoie de ceva persoane influente sa faca lobby puternic, altfel ma tem ca n-o sa rezolvati nimic ...
Si daca acelor persoane influente le place foarte tare situatia actuala, in care console Xbox 360 se vand "ne-oficial" in Romania, si le iese si lor ceva... ce poti face ? Sau in cazul in care persoane care sunt trecute la "distribuitor X pt. Romania" nu au puterea financiara (sau nu vor) sa comande decat cate 20-30 de console, si la acelea punand adaosuri infernale, dupa care apar cu comentarii de genul "Romania e un target prea mic"... ce poti sa faci ?

Cat despre cele spuse de AkF, tin sa-i re-amintesc ca legislatia din Romania permite modding-ul, sau modificarea unui produs cumparat. Modding care nu ar trebui neaparat confundat cu pirateria. Modding care de multe ori inseamna adaugarea de noi features, de functii extra, de posibilitatea de rulare homebrew, and so on. Si atata timp cat nu va fi considerat ilegal modding-ul, nici noi nu ne vom opune. Pirateriei insa ne opunem cu tot ceea ce putem. Din pacate, tine prea mult de mentalitate si de buzunarul fiecaruia... astfel incat fiecare decide pt. sine daca ceea ce face este corect sau nu.

Intre timp noi pe CG am promovat consolele pe cat am putut... si numai eu stiu cate suturi mi-am luat pe temele deschise... Uite ca daca pana acum ceva timp nu puteai gasi 2-3 care se joaca cu originale, acum suntem o comunitate imensa, care am vazut avantajele. Cei care nu vor sa vada, nici nu cred ca pot fi obligati insa...

Asteptam insa si un impuls de la oficiali. Atata timp cat ei nu ofera un clar avantaj de a nu pirata (prin servicii Live si PSN oficiale), sunt foarte multi care vor sta deoparte... So, noi am facut un mic pas, e randul ca si ei sa faca un pas... altfel, iese un dans complet aiurea...

MonkY is offline    Reply With Quote