Quote:
Originally Posted by avlad [...] Sony 40D3000 pe piata. Pana si cei de la Sony si-au dat seama ca era prea bun pentru pretul cerut si l-au scos de pe piata rapid inlocuindu-l cu o petarda de fullHD entry level D3500. |
Ca posesor de D3500, as dori sa fac o precizare.
D3000 (high end) nu a fost înlocuit cu D3500 (entry-level) decât în discursul stupid al marketingului Sony. Logica elementara îti spune ca nu poti înlocui high end cu low end. 40D3000 (si 46D3000) a fost scos din productie din alte motive : politica Sony în 2007 (si probabil si acum) era sa impuna televizoarele Full HD la diagonalele peste 32". Sony sunt cei din spatele formatului Blu-ray, care e Full HD, ei îsi bazasera toata politica de marketing a acestui format pe avantajele rezolutiei bla-bla, era normal ca aceasta poveste sa produca efecte si în oferta televizoarelor lor. Ei au tinut neaparat ca Full HD sa fie asociat cu "calitate premium", iar propriul lor model HD Ready de calitate realmente premium ajunsese sa-i incomodeze.
Am mai spus-o acum câteva zeci de pagini, în 2007 Sony era atât de disperat sa învinga formatul HD-DVD încât a oferit gratis BR playere si console PS3 celor care îsi luau Sony Full HD.
Acum despre D3500 : nu e 'petarda', e entry level decent. Entry-level se traduce prin "rustic". Are panelul lui W3000 (middle level), mai putina conectica (poate unii nu au nevoie de altceva), Bravia Engine simplu (astept userul care îmi va arata dezavantajul concret), nu are tuner HD. Are calitatea Sony, contrastul Sony, e abordabil, solid ca un tanc sovietic din cauza rusticitatii, e o optiune ok pentru cei care cauta aceste lucruri si nu au bani de aruncat pe alte chestii inutile.
L-as cumpara din nou la orice ora daca ar fi la acelasi pret mic fata de restul, cu care l-am luat. 58PZ800 apare abia în toamna, mai am timp sa ma gândesc daca sa fac pasul sau sa mai astept (urasc sa bag sume mari în aparatura atât de rapid-devalorizanta).
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by Mandea unde sunt phosphor trails, deinterlacing si pull down-ul asta asa proaste ca vreau sa le vad si eu. ori eu sunt chior, ori nu exista, ori li se da mult prea mare importanta, si exceptand cazul in care chiar esti hotarat sa le vezi, nu le bagi in seama. |
E vorba de risc. Sa nu crezi ca noi astia pe LCD avem toti banding si clouding si vedem doar halouri pe ecran.