Thread: AoC vs WoW
View Single Post
Old 03-06-2008, 13:55   #147 (permalink)
sekaba2
Registered User

sekaba2's Avatar

irutehe, tu te "auzi" ce zici? Da, AoC promite. Promite sa fie un joc foarte bun. Dar pana reuseste sa-si indeplineasca promisiunile, noi ce facem, platim lunar ca prostii?
Ala nu era troll de 2 bani, era un om care prezenta o problema REALA a jocului, care afecteaza jucatorii ACUM. Cunosc si eu cativa ingame care de pe la lvl 52 au ramas in plop, nu mai stiu ce sa faca. Problema exista, nu este nicio exagerare, drept dovada fiind raspunsul oficial prin care se recunoaste asta.
WoW a avut o lansare departe de perfectiune, insa jocul la lansare a fost mai finisat decat AoC cu mult. Asta nu e rezultatul vrunei minuni ceresti, ci a faptului ca inainte de lansarea oficiala au fost saptamani bune in care s-a tinut open beta cu versiuni ale clientului care apoi au ajuns in retail. Asta comparativ cu open beta-ul din AoC care...nu stiu ce a vrut sa fie, oricum nu a folosit mai la nimic, nici macar de stress test nu a fost bun.
Cat desper end-game-ul din WoW, nu te arunca in subiecte pe care nu le poti stapani. Eu am facut end-game serios in wow cu 3-4 raiduri pe saptamana de cate 4 ore. Pe realm-ul pe care jucam eu (Scarshield Legion), cea mai tare ghilda (pre-tbc aveau tot pe farm, acuma sunt in Sunwell) are 4 raiduri pe saptamana de cate 4 ore, din care ti se cere sa te prezinti macar la 3. Departe de ati lasa nevasta si serviciul, nu crezi? Plus ca el nu a fost adaugat cu "taraita", adica niciodata nu s-a lasat asteptat, totdeauna instantele noi au venit in momentul cand lumea incepea sa se obisnuiasca cu cele actuala, generand continut nou exact cand se simtea nevoia de el.
End-game-ul din wow este cel mai bine dezvoltat din toate mmorpg-urile la ora actuala, si este un rezultat direct a miilor de ore investite de producator in dezvoltarea jocului dupa lansare, asa ca eu unul nici nu am pretentia ca AoC sa se ridice la un nivel asemanator in viitorul apropiat. Insa pot avea pretentia la un sistem de quest-uri care sa acopere parcursul 1-80, care sa-mi ofere alternative si sa ma plimbe prin cat mai multe zone. Nu cer mult, nu?
Cat despre grindul fantastic din wow, acesta exista la lvl 70 sub forma de reputation grind, in schimb in AoC exista pana in lvl 80 sub forma de xp grind obligatoriu. Care crezi tu ca e mai deranjant?
Nimeni nu e platit aici e sa faca vreo afirmatie. Din contra, noi platim sa jucam un joc si mi se pare normal sa ne vociferam supararile, din moment ce eu unul simt ca am dat bani pe un produs neterminat, ca atunci cand iti iei masina cu aer conditionat si realizezi ca au uitat sa-ti puna buton sa-i dai drumul.

sekaba2 is offline    Reply With Quote