Thread: PLASMA vs LCD
View Single Post
Old 07-06-2008, 14:42   #99 (permalink)
raz

raz's Avatar

Quote:
Originally Posted by PigBrother View Post
Exista TFT la fel de bun ca un CRT. Samsung SyncMaster XL20 este primul care-mi vine in minte. Problema este pretul.
Ce input lag are ? Si e cam micut totusi...

oldshooterman: nu exista monitor lcd mare si bun, alea care sunt bune la culori si contrast sunt proaste la timp de raspuns si la input lag, adica sunt cu vreo 2-3 frameuri in spatele unui CRT. Iar cele bune la timp raspuns/lag (TN-urile) sug la culori, unghiuri si asa mai departe.

Eu atat stiu, ca diamontronul/trinitronul era cristal clear, suporta orice rezolutii, are culori si contrast excelente, timp de raspuns 0, input lag 0, pret mai mic ca un LCD, refresh peste 100hz. Nu cum au mai toate lcd-urile lampi florescente in spate care flickere cu 60hz.

Deci cu ce e mai bun lcd-ul pana la urma ? Cu nimic, singurul avantaj este dimensiunea si greutatea. Si faptul ca v-ati aruncat cu toti sa va luati lcd-uri, producatorii s-au bucurat ca mai au de unde mai mulga niste bani si au renuntat la productia de crt-uri. Acum 6 ani iti luai un diamontron/trinitron de 22-23" cu 600 euro, acuma pe un LCD profi de 24 trebuie sa dai 1000 euro si nu e cu nimic mai bun.

raz is offline    Reply With Quote