Eu sunt curios din fire si uite ca am rezolvat problema... M-am saturat de teoreticieni care nu au vazut ce se afla sub tastatura unui N95 si spun ca antena GPS este undeva sub tasta "#" s.a.m.d.
L-am desfacut, am desfacut si partea de jos unde se afla mufa miniUSB si ce a de incarcare si am constatat urmatoarele:
1. Antena GPS se intinde pe aproape 70% din partea de jos a telefonului si are numai conexiunea cu restul GPS-ului aproape de tasta "#"... Exact sub aceasta tasta se afla mecanismul de vibratie...
2. Acea conexiune are 2 lamele care probabil dintr-o cazatura s-au turtit si astfel GPS-ul nu mai facea conexiunea cu antena... Le-am intains un pic si acum prnde satelitii in mai putin de 30 de secunde...
Cei care intampinati astfel de probleme si gasiti mesajul "Calculating GPS data" si apoi imediat "no satellite data available", merita sa incercati sa faceti acest lucru, poate asta e problema...
P.S. Imi pare rau ca nu am avut alt dispozitiv foto in zona sa fi fotografiez ceea ce am vorbit mai sus... Sincer a fost un pic cam greu de pus partea de jos a telefonului la loc, asa ca nu vreau sa repet operatiunea prea curand... Pentru cei care nu stiu cum sa desfaca telefonul recomand un link unde se gasesc 3 filmulete care va arata intraga operatiune de dezmembrare a unui N95... Multa bafta celor interesati!
http://www.n95users.com/forum/genera...-n95-tips.html