Quote:
Originally Posted by wirespot Nu mi se pare că s-a acordat suficientă atenţie răcirii şi silenţiozităţii. Nu văd rostul a 2 ventilatoare de 120 pe faţă şi doar unul pe spate, cînd orice soluţie eficientă de răcire are grijă să echivaleze debitul de intrare cu cel de ieşire. Nu m-au convins suspensiile hardurilor şi picioarele carcasei. Cuştile de harduri cu deschidere laterală sacrifică fluxul de aer pentru comoditate, de parcă ai avea nevoie să bagi şi scoţi hardurile de trei ori pe zi. Ventilatoarele stock sînt zgomotoase. |
Pai debitul de iesire este cel prin ventilatorul din spate + cel prin sursa(al doilea ventilator de iesire) + cel prin fantele din dreptul sloturilor PCI (destul de multe la LianLi) deci iacata de unde era nevoie de al doilea ventilator in fata.Acesta asigura si racire buna pentru placa video ceea ce nu prea se intampla la Nexus Caterpilar de exemplu. Racirea este OK si pentru HDD, discutam de cel mult 10 grd peste ambiant asa ca este safe, macar pana la 35 grd in casa! Ventilatoarele sunt usor zgomotoase dar alimentate la 7 V au flux suficient si sunt deja silentioase (se rotesc la 800 rpm).
Quote:
Originally Posted by wirespot Orice sursă produce căldură şi deci orice sursă beneficiază de un airflow cît mai bun |
Ei bine, acel airflow e imbunatatit de al doilea ventilator frontal. Pe de alta parte trebuie sa recunosti ca nu toate sursele se incalzesc la fel, sa zicem una de 400W la randament 70% disipa 120W iar la randament 85% disipa numai 60W deci au cerinte foarte diferite de racire. Eu cred ca la banii ei (200lei) este cea mai buna alegere (3 ventilatoare, filtre de praf, aspect de calitate, aluminiu la exterior, destul de spatioasa etc) Are si puncte slabe: cusca HDD fragila (vibreaza), venttilatoarele trebuie domolite s.a.