Thread: N E W S
View Single Post
Old 01-07-2008, 04:44   #1961 (permalink)
parintele
Registered User

parintele's Avatar

legat de ce zice elven...

e complicat acum cu 2 5D-uri...
cel actual este SCUMP de produs, faptul ca tehnologia avanseaza inseamna si ca pretul de productie scade..in special electronica e cea care coboara pretul.
ar putea sa-l tina insa nu stiu cat le va mai fi de profitabil.
un 7D iarasi este discutabil. teoretic ar putea fi util, un FF ieftin, asa cum ziceam mai demult un 5D putin cosmetizat si adus la zi din ratiuni de cost de productie...

DAR unde vor plasa 3D-ul in acest caz de vreme ce nikon are un asemenea FF precum D700???
cate FPS-uri, ce AF, cati MP sa aiba acel 3D? daca are la fel ca D700 nu are cum sa coste 3500 cum preconizam eu ca pret de lansare asta toamna...
daca va fi cam la acelasi pret cu D700, adica in jur de 2500, cat de ieftin ar putea fi 7D-ul? cat un 40D sau putin mai scump?

40D-ul nu e nici super rapid, nici AF profi, nici bodi profi in general asa ca nu are cum sa fie la acelasi nivel cu acest presupus 7D... 2-3 sute de dolari nu vor putea vinde 40-ul pentru 3 fps-uri in plus... decat pasararilor poate care oricum l-ar cumpara.

nu ramane decat ca 3D-ul sa fie mai bun ca D700 sau sa fie pur si simplu un singur 5D2 si nu 2 modele...

dr ce o insemna acel mai bun, asa cum ziceam, un AF mai bun nu merge, mai ales ca intra peste 1D...FPS-uri nu au cum sa bage mai mult de 5-6, iarasi intra peste 1D... 16 megapixeli nu sunt o mare jmecherie fata de 12, ca sa nu vorbim de faptulca deja pe la 16 sticla incepe sa fie solicitata...low light? cat de bun sa fie noul 5D ca sa justifice un pret mai mare, macar 3000???

de asta spun, UNDE sa puna canon noul sau noile modele ???
un 5D macar ca D700 sutn obligati sa scoata... le trebuie si un FF ieftin, 5D-ul se vinde asa cum e deci e necesar... 7D si 3D ar lasa fara piata si 40D-ul si 1D-ul, aparatele s-ar vinde doar pt factorul de crop respectiv pt factorul de crop APS-H si 10 fps...

e ca dracu dupa parerea mea... au noroc cu inertia, au noroc cu faptul ca au sticla buna insa si aici imi repet dubiile ca politica cu 1000 de modele care au TOATE si minusuri fata de modele inferioare mai ieftine e o politica sanatoasa...

norocul insa e pe cale sa se termine, Canon e in sah, din ce in ce mai grav... daca nokon se apuca sa umble acum la sticla, dupa ce vor scaote flagshipul, canon e obligat sa inoveze ca sa reintre in joc...

de acord cu elven ca doar tehnologii de senzori noi, chestii ca inbody IS samd pot sa le ofere avantajul pierdut prin proasta pozitionare a modelelor in piata....
imi e insa greu sa cred ca dispun de aceste tehnologii revolutionare aproape sau ca, daca le au, le vor implementa, cum e cazul IS-ului in body care sa lucreze sinergic impreuna cu cel din obiectiv...si-ar peirde o groaza de bani de la obiectivele care si asa sunt porcos de scumpe pt un IS care s-a dovedit ca practic costa foarte putin, vei 18-55 IS cel nou...(acolo paote fi vorba si de o socoteala aparent gresita, vand in peirdere obiectivul dar castiga prin faptul ca per total obiectiv +aparat + investitiile viitoare facute de un client acopera pierderea generata de pretul obiectivului in sine...)

sincer eu prevad o pacaleala...pe scurt prevad asemenea noi tehnologii "revolutionare" care se vor dovedi in practica niste manarii ordinare...

adica o sa bage spre exemplu faimosul IS in body dar ca sa te forteze sa cumperi totusi obiectivele cu IS scumpe acea stabilizare in body se va dovedi in practica extrem de slaba... va fi insa suicienta pt a suci mintile cumparatorilor pt o bucata de vreme, va fi un ragaz castigat intr-o situatie limita...

insa cu astfel de chestii tare mi-e teama ca isi vor pierde pe termen lung si mai multi clienti asa ca e o treaba al dracului de incurcata...
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
si ca sa fiu corect, dar si ca sa nu creda unii ca iarasi ma plang sau injur canon, trebuie sa spun ca si nikon a facut asemenea mici porcarele, a "pacalit" usor clientii...adica a oferit mai mlt pe harite decat se dovedeste a fi practic...
ce zice elven legat de un af cu jde mii de puncte este partial adevarat, la fel in ce priveste iso mare de o calitate extraordinara la nikon...este bun dar nu chiar atat de bun pe cat isi inghipuiau unii ca va fi in practica de zi cu zi...

si tot asa, nikon a stiut sa tenteze intr-un mod excelent... cand lucrezi efectiv cu sculele diferentele nu sunt la fel de mari pe cat s-ar astepta unii...motiv pt care multi nu cad pe spate...sunt insa si lucruri care chiar sunt asa cum sunt prezentate...

repet insa, mi-e teama ca acelasi lucru incercat de canon nu va iesi la fel de bine...vom vedea.

Last edited by parintele; 01-07-2008 at 04:44.. Reason: Automerged Doublepost

parintele is offline    Reply With Quote