Thread: N E W S
View Single Post
Old 01-07-2008, 14:21   #1970 (permalink)
parintele
Registered User

parintele's Avatar

daca d3x va avea intr-adevar 13 fps in mod crop si 8-9 in mod FF eu cred ca va cam fi foarte naspa pt canon.

cum ziceam cand ma contram cu george acum cateva zile/saptamani, Nikon are logica in a dota aparatele....o logica normala.
cel mai scump e cel mai bun, nu ai surpriza ca la canon ca un geam de plastic de cateva zeci de dlari cu IS sa aiba rezolutie mai buna decat unele primeuri L cu aceeasi focala care mai si costa cat o masina pe deasupra, nu ai zoom buget cu IS mai sharp decat primeuri cu focala egala, etc...in vreme ce acelasi zoom 70-200 in varianta 2.8, e mult mai slab ca sharpness inchis la aceeasi diafragma dar e cu 600 de dolari mai mult, adica cu peste 50-60 % ....

desi nu as vrea sa schimb sistemul imi place din ce in ce mai mult logica nikon...vreau obiectiv buget, n-am 5 modele, fiecare cu avantaje si dezavantaje care mai de care mai imbarligate...am unul decent...vreau calitate maxima oferita de nikon, stiu ca platesc, insa fara a avea apoi neplacerea sa constat ca anumiti paramenti sut mai slabi decat pe obiective de 3 lei ....
am alegeri putine, logice, la preturi ...normale...stiu ca luxul si calitatea costa si nu ma simt jignit.

la fel in ce priveste aparatele...nu trebuie sa iau un aparat pt FF si o calitate buna a imaginii, unul pentru af si niste amarate de fps-uri dar fara FF, ca deh, daca plec o saptamana de acasa si ma de pozat si un concurs sportiv si niste modele si niste peisaj UW la canon trebuie sa platesti 3 aparate si sa le cari pe taote cu tine, altfel nu se paote..de ce sa fie simplu si logic daca poate fi nesimtit si ilogic...

in piata aparatelor canon e pe dos, din pacate la obiective nu sta extraordinar insa are totusi si avantaje...

atata vreme cat obiectivele se gasesc pe nikon eu nu am de ce sa mai stau pe canon daca ma gandesc bine...cand o sa vina vremea unor upgradeuri e foarte probabil ca voi migra...in gama UW nu stiu ce mi-as putea dori mai mult decat 14-24, 24-70-ul este macar la fel de bun ca ala de a canon in opinia mea, daca "emit" si un 70-200 updatat chiar ca nu mai vreau nimic de la viata...

parintele is offline    Reply With Quote