Vor fi si primeuri aduse la zi, mai ales acum cand Nikon are deja 2 aparate FF si e posibil sa scoate si un D3X.
Odata cu vestile despre un posibil FF D3 au crescut si cerintele pentru obiective de legenda gen Nikkor 28mm f/1.4, care nu se mai fabrica din 2006. Si eu sunt prime lover si dupa 50mm f/1.8, 1.4 si 85mm f/1.8 am vrut in mod natural si un prime mai wide pentru DX, insa chiar daca as fi gasit 28mm f/1.4 nu as fi avut bani sa cumpar asa ceva, chiar acum cateva zile ma uitam cu uimire la cat poate sa ajunga un asemenea exemplar in stare foarte buna - raspunsul se gaseste aici
aici: Winning bid: US $3,304.00. Se zvoneste ca printre primele updateuri vor fi si cele aduse lui 85mm f/1.4, si asta alt obiectiv "de legenda" la Nikon.
In lipsa de 28mm am luat un Sigma 30mm f/1.4, care desi nu e obiectiv de ff si nu beneficiaza de sweet spot sau sa fie sharp in colturi ca un Nikkor veritabil (cum este 85mm al meu) tot nu imi pare rau de investitie - e foarte sharp wide open in centru si pe punctele de focus apropiate si beneficiez de toate avantajele unei constructii moderne (HSM, aberatii cromatice tinute foarte bine sub control, manual focus override full time).
In alta ordine de idei, au mai fost lansate si doua obiective tilt&shift:
Nikon PC-E Micro 45 mm and 85 mm lenses